Minden, ami csíp

My food. My spice.

Idény vége, idény eleje

2011. május 31. 20:41 - SimiTomi

Nos hát, a 2010/11-es fociidény véget ért, lehetett volna jobb is, de sebaj. Volt olyan, hogy semmit sem reméltem, aztán volt olyan, hogy mindent reméltem, aztán meg vége lett. Jöhet a nyár - és az átigazolás.

Illetve, jöhet a nyári idény, mert hogy ahogy véget ért a foci, megjelentek az első chillik a növényeken. Éppen jókor, és természetesen a már kicsit "hazaiasított" versenyzők tepernek az élen, de azért csak lesz valami. Ugye eddig csak azokról tudtam szüretelni, amiket még tavaly szeptemberben csíráztattunk, s összesen három tő maradt meg, egy spagna, illetve kettő macskapöcse.

A spagna szép nagyra nőtt, virágzik is folyamatosan, de miután méhecskét játszok és beporzom a bibét, semmi sem történik, csak leesik a növény ezen része. Úgy tűnik, neki nem jött be a telelés... Teremnek viszont bőszen a megmaradt macskapöcsék, ebből már többször is szüreteltem (na jó, kétszer), legutóbb már annyit, hogy még erős pista is készült belőlük, egy kis hozzáadással persze.

De most megjelentek a ez első paprikák az új növényeken. Eddig kettő paprikakezdemény van, egy macskapöcse és egy a Sünétől kapott magokból - ez utóbbiról majd ha szép nagyra nő, akkor megállapítjuk, hogy milyen típus is. A macskapöcse ekkora egyelőre:

És ilyen a chilli, ami egyébként vagy jalapeno, vagy habanero lesz:

És ami a lényeg, hogy nincsenek egyedül, mert mindkét növényen van egy csomó virág. Szóval ha jó méhecske leszek, még az is lehet, hogy sok paprika nő nálunk...

(Egyébként meg már egy csomó növénykét szétültettem, hogy egyedül legyenek egy kaspóban, de erről majd írok egy posztot...)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr472947085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása