Minden, ami csíp

My food. My spice.

Nando's Extra hot Peri-Peri Sauce

2013. április 10. 19:56 - SimiTomi

iPhone Photo 2013-04-10 07-50-08.jpg

Hát, például ez a szósz is ott piheg már a hűtőben egy ideje - mondjuk ez legalább már a végét járja, alig van benne, ami egyébként nem is olyan nagy baj. Nem nagyon emlékszem, hogy honnan van, az árából viszont arra tippelnék, hogy a British Store-ból. Nem tudom, mikor rendeltem, de utoljára valamikor talán egy éve rendeltem bármit is tőlük.

De akkor nézzük részletesebben, hogy mit is takar az üvegcse.

Külsőleg - csak semmi különleges! 6/10

Nem nagyon fektettek sok energiát a dizájnba, sima kis üvegcse, ebből van mindenhol, gyakorlatilag ilyenbe töltik a csípős szószokat mindenfelé. A kupak legalább egyedi, szépen bele van öntve a Nando's logója, az a kakas vagy csirke, vagy mi. A cimke fekete alapból, amin jól mutat a piros és fehér szöveg, ráadásul így en block megy a fekete a szósz nagyon sötét színéhez is.

Szóval rendben van a dolog, de semmi extra - mint egy laza passzolgatással összehozott 1-0-ás hazai győzelem.

Belsőleg - 5/10

Illatra ecetes, erőteljesen savanykás a szósz, de van valami meghatározhatatlan, de kellemetlen háttérzaj, amivel nem nagyon tudok mit kezdeni - a nagyobb baj viszont, hogy ez megmarad az ízlelés után is. Kóstolás után nem rögtön jön a csípés, vár egy kicsit, aztán viszont támad, a szám hátuljában, egészen a garatban, ami azért meglepett egy kicsit. Az alkotóelemek közül megvan a lime is, a fokhagyma is, a szósznak magának jó íze van, csak ne lenne az a kellemetlen utóíze.

A szószban nincs teljesen péppé őrölve minden, ezért (gondolom) chili darabok vannak benne, mint ahogy magok is, de ez nem ront semmit a helyzeten, sőt.

Felhasználhatóság 7/10

Ízesítéshez, pácoláshoz, salátákba, húsok mellé mártogatósként, szendvicsekbe, bátran.

Ár/érték - drága 4/10

Nekem sikerült 1190 forintért beszereznem, ami azért valljuk be, elég drága egy 125 ml/130 grammos szószért. Megnéztem, még mindig ennyi, viszont megújult a csomagolás!

Beszerezhetőség 7/10

Sima liba, aki szeret online rendelni, nem lehet gondja. Auchanban még nem láttam, de ha a British Store-ban van, akkor nagyon nehéz nem lehet beszerezni. Ha meg már rendeltek, akkor vegyetek finom mustárokat is!

Erősség 5/10

Na, végre eljutottunk a lényeghez - fentebb már írtam, hogy kellemesen izgatja a torkomat, nem rögtön, de aztán elég hosszú ideig. A szósz nem fogja leégetni senki nyelvét, de azért a kezdők figyeljenek oda, okozhat meglepetéseket! Részemről azt mondom, hogy kellemes esti kikapcsolódásnak megteszi.

Most, hogy a végére értünk, jöhet a pontok alapján történt helyezés.

Átlag a pontok alapján: 5.67

Az átalakított pontszám: 5.5

Szubjetíven: Nálam nem lesz otthon, mert ebben a kategóriában azért simán lehet találni jobbat...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr225215605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása