Minden, ami csíp

My food. My spice.

Ebbe fogok belehalni, ha minden jól megy

2014. március 06. 14:44 - SimiTomi

szaszamama-savanyusag2.jpg

Komolyan mondom, Szaszamama lába nyomát is aranyba öntöm, meg csókolom, meg mittudomén, bármit megteszek.

Kicsi fia jelentette be reggeli kávé közben, hogy ez a drága félistennő egy kisebb üveg savanyúsággal lepett meg, szóval számítottam a dologra, de azért még így is meglepett a méret és a mennyiség. (Csak egy rövid számolás, ha a Tescoban 50 gramm Naga Morich vagy Chocolate Habanero 400-600 forint, akkor ez a mennyiség lehet vagy 15 ezer forint...)

De ezek a gyönyörűségek nem tescos termékek, ott termettek a Szaszamamák kertjében, balkonján, itt-ott, amott.

Viszont most egy háromliteres savanyúságos üvegben várják, hogy sorsuk beteljesedjen. És én néhány hónapig biztosan el leszek látva ezekkel a finomságokkal, nem fog elfogyni otthon...

szaszamama-savanyusag7.jpg

Chocolate Habanero, Naga Morich és yellow habanero van benne, és ha ilyen ütemben tudom fogyasztani, akkor úgy két-három év alatt fog elfogyni... Az olajos felöntőlé rendesen kiáztatott mindent, s így aztán egy-egy Chocolate Habanero is olyan erős, hogy ihaj. Elropogtattam egyet reggelire néhány órával ezelőtt, de a gyomrom még most is jelzi, hogy ez nem volt éppen a nap legjobb ötlete...

szaszamama-savanyusag10.jpg

Egyébként meg dehogynem ez volt a legjobb ötlet, nem is tudom, mikor ettem utoljára Chocolate Habanerot, de gyanítom, valamikor a nyáron lehetett. Mindegy, ez még mindig csodás, oszt jó napot, ugye.

Update: ebédre megettem egy aranyos kis Naga Morichot, na, most lesz majd hacacáré odabent.

Jó munkát mindenkinek!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr315841944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bratya 2014.03.07. 19:22:19

Ez pokol lesz az tuti!
süti beállítások módosítása