Minden, ami csíp

My food. My spice.

Chillis csoki a Rózsavölgyi Csokoládétól

2014. március 26. 13:54 - SimiTomi

rozsavolgyi-csokolade01.jpg

Illetve igazából nem is chillis csoki, hanem erőspaprikás, de az igazság az, hogy abból a szempontból nem nagyon számít, hogy a csípősség nem annyira meghatározó, ugye, mondhatnám, szokás szerint.

Olyan, mint a mostani United, van is benne meg nincs is benne. Halványan, néha fel-felsejlik, hogy tettek bele valamit, néha-néha úgy is érzed, hogy mintha csípne, talán lesz ebből még valami - aztán jön egy 'Pool vagy egy City és lehet megint pofára esni.

Mondjuk itt azért nem estem akkorát és annyiszor pofára, mint a United idén, mert ebben az esetben sem ettől vártam a megváltást - ettől függetlenül el tudnám már viselni, hogy egyszer az én (a mi) ízlésemnek (ízlésünknek) megfelelő erősséggel találkozzak egy csokiban, mondjuk.

rozsavolgyi-csokolade02.jpg

Egyébként nem lenne semmi gond a csokival például, a Rózsavölgyi Csokoládé gyártja-készíti, azt mondják, hogy bean-to-bar étcsokoládé, 77% kakaótartalommal. Ami meg is látszik, igen jó kis csokoládé, bár részemről annyira nem vagyok oda az étcsokiért, de ezt kifejezetten megkedveltem. A csoki szép, sötétbarna, már-már fekete, darabolni-törni nehezebb, mint az átlag csokikat, ráadául elég különleges a felosztása is - ami persze kifejezetten tetszik. Nekem.

Ők egyébként egy kis üzem, akik minőségi (venezuelai, madagaszkári) alapanyagokból készítenek mindenféle finomságot - egy-két díjat bezsebeltek már alakításaikért.

rozsavolgyi-csokolade05.jpg

Az ára sajnos már nem olyan vicces, 70 gramm kerül 1300 forintba, ha a saját boltjukban veszi az ember, gondolom, máshol még egy kicsit rá kell tenni, biztos, ami biztos.

Azt mondanám, hogy egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni az erőspaprikás változatot - a továbbiakban viszont azt mondanám a Rózsavölgyi tulajoknak, csináljanak néhány félét még, legyenek különböző erősségű csokik - és én mondjuk az erős paprikát inkább cserélném valami gyümölcsös chillire, aminek az íze jobban megy az édességekhez.

A Naga-t például elég sok helyen használják, ugye, ilyen célra is.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr465879511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Audianer 2014.03.26. 21:13:51

A Chili-t "Chilli"-nek írni éppen olyan, mint az erőspaprikát "erősspaprikának".

Borzasztó Károly 2015.06.09. 21:11:04

@Audianer: a chilli a növény, a paprika, a chili pedig a chili con carne. Az erőspaprikát mellesleg erős paprikának írjuk.
süti beállítások módosítása