Csípős a facebookon

Hirdetés

Babylon Grow Shop

Cimboráink

Őket (is) olvassuk

Címkék

10 minute burn (7) 12. kerület (1) 2013 (1) 6-7 csillag (1) 7-pot-jonah (1) african peppers (1) agria park (1) ajánlott termékek (3) aji panca (1) aldi (6) anglia (4) angriest whopper (1) anyu (2) Arbat (2) ausztria (1) ayam (2) ayam sauce piment (4) ázsia (1) azsia bt (4) bab (1) babylon-grow (6) babylon grow (1) banán (1) Basiron (2) bazsalikom (1) BBQ (2) Beaver-brand (3) bébikukorica (1) betyáros-krém (5) bhut jolokia (4) Big Mac (1) bird chilli (1) Bitang Péter (3) blue dwarf (1) borókabogyó (2) budweiser (1) burger (4) burger king (1) burkina yellow habanero (2) camembert (1) caribbean red (1) cég (1) chalfont st giles (1) chili (2) chilivilág.hu (1) chili challenge (1) chili house (1) chilli (1) chillifutár baráti kör (8) ChilliMe Home (1) chillis csoki (3) chillis olaj (1) chillis pacal (1) chillis sajt (2) chilli 2011 (18) chilli 2012 (2) chilli cheese nuggets (1) chilli fesztivál (2) chilli jam (4) chilli por (1) chilli projekt (13) chilli szósz (32) chipotle (2) chocolate bhut (2) chocolate habanero (9) christmas bell (7) chutney (1) colmans (1) congo black (3) cool chile co (1) cseresznyepaprika (5) csin (8) csípősség-fű (6) csípősség-halálközeli (2) csípősség-lámlenge (10) csípősség-nagyon erős (7) csípősség középszint (13) csípős ételek (3) csíráztatás (3) csirkeszárnyak (3) csokoládé (4) csülök (1) cukor (1) culinaris (2) curry (1) cybergastro (1) dánia (1) Danka Chili (2) dijoni mustár (1) dinnye (1) dzsem (1) ebből kell (1) ebéd (1) ecet (3) édességek (1) encona (1) erős paradicsom szósz (1) erős pista (3) eszközök (4) ételek (13) étterem (2) éttermek (5) fald fel amerikát (1) fc barcelona (1) felejtős (1) feta (2) fiktív pub (1) finger chilli (1) flower (1) flying goose (4) foci (1) fokhagyma (6) fokhagymás chilliszósz (1) föld (2) földkeresés (1) franciaország (1) fülöp szigetek (1) füstli (1) Füst az üstben (4) Gabasco (4) Gabasco Pepper Cream (4) GaBko Chili (2) Greek Shop (2) green chilli (2) guinea pepper (2) gyömbér (4) habanero (23) hagyma (1) halételek (1) halkakas halbisztró (1) halsteak (1) hamburger (3) harissa (4) hasábburgonya (1) házisajt (3) házi készítmény (1) házi ketchup (1) heat unit 4 (1) heat unit 4-6 (1) hegyeserős (3) heritage (1) hidropónia (3) hivatali ügyek (1) információ (13) információk (1) jalapeno (20) kaffir lime levél (1) kaja.hu (1) kaldeneker (4) kaliforniai paprika (1) karfiol (1) karikás pista (1) kecskesajt (2) kemencés vendéglő (1) kenőmájas (1) ketchup (3) khrisna jolokia (1) kistermelő (1) koktél (1) kolbász (1) konyha (1) Kovács Nándor őstermelő (2) kovászos uborka (1) középszer (2) kőzetgyapot (3) krémek (2) krémfehér sajt (1) kritika (1) La Costena (4) lehel piac (1) lencse (1) létavértesi torma (2) levéltetű (1) leves (1) levi roots (1) lidl (1) little blue (5) london (3) luca (7) macskapiros (1) macskapöcse (16) magic burger (1) makedónia (1) malajzia (1) manga cowboy (2) mangó (4) manutd (2) marha (1) McDonalds (1) metro (1) méz (1) Morlock (1) mr-vikki-s (6) mustár (8) naga jolokia (9) naga morich (12) nandos (6) nem ajánlott (4) névnap (1) numex suave red (3) nyers chilli (1) olaj (1) olivaolaj (2) orange habanero (1) organic numex bailey (1) oroszország (3) őstermelő (2) pacal (1) pálinka (2) paradicsom (1) pattison (1) peach habanero (1) peperoni (1) ph érték (2) piac (2) piri-piri (1) piros chilli (1) pokol tüze eszencia (1) porzás (1) problémák (1) pulyka (1) pulyka egészben (1) purple jalapeno (1) pusztapaszta (1) rawit (3) recept (8) red chilli (2) red savina (2) reggeli (1) rendezvények (1) Rózsavölgyi csokoládé (2) russischer markt (1) saját készítmény (24) saját termés (35) sajt (9) sajttal töltve (1) saláta (1) Samia (3) sápadt ördög szósz (3) sárgarépa (1) sarki közért (2) sárréti chilifarm (6) sauer bt (1) savanyúság (15) serrano (2) shan-shi (4) sir (1) sir Morlock (4) solymári chili fesztivál (2) south devon chilli farm (4) spagna (4) spitfire (1) süne (8) suree sriracha (1) susie-s (1) sütésfőzés (2) sütős ételek (1) svédország (1) szajla (3) szárított chilli (1) szasza (5) szasza mama (4) szasza papa (3) szenvedés (1) szigetszentmiklós (4) szilva (2) szósz (2) szószok (4) Takács Tünde őstermelő (5) tápoldatok (1) tejföl (1) termesztés (1) termesztő sátor (1) tesco (7) teszt (33) thai (1) thaiföld (2) thai chilli (13) thai yellow (1) the chilli pepper company (10) the hippy seed company (1) the spice shop (1) tojás (1) tojásleves (1) tök (1) torma (8) tracklements (3) truffle (1) tulipánpaprika (1) uborka (1) ufc (1) új-zéland (1) újév (1) ültetés (34) univer (1) vásárcsarnok (3) vásárlás (7) vecsés (1) very-lazy (1) virsli (1) waitrose (1) wasabi (5) wasabi por (1) wasabi sajt (2) wasabi sauce (4) whisky (1) XMACX chili (4) yellow finger chilli (3) zöldparadicsom (2) zugló (1) Címkefelhő

My food. My spice.

2011.08.05. 11:36 SimiTomi

Így tesztelnék mindenféléket

Címkék: teszt információ

Ha már egyszer kritikák meg tesztek, akkor gondoltam, annak lehet jövője, ha kidolgozok egy normális összehasonlítási rendszert, ami segít egy koordináta-rendszerbe szedni az alanyokat, hogy aztán a végén összejöjjön valami lista, de legalábbis egyfajta alap.

DSC03348.JPG

Ezért úgy gondoltam, hogy a ezek lesznek a szempontok.

1. A külcsíny (0-10 pont)

Valahogy minden szósz és chili kinéz, van neki csomagolása, van neki cimkéje, logója, ráadásul sokat is elmondhat a belsejéről. Ahogy a kanálba kerül, hogy néz ki, folyós-e vagy úgy kell kiküzdeni az üvegből, olyan haloványsárga-e a színe, hogy legszívesebben jó messzire hajítanám, esetleg kellemes, waynerooney-s vörös, amilyet csak az igazi, angol napon nevelkedett bulldogok tudnak évek kemény munkájával kidolgozni.

2. A belcsíny (0-10 pont)

Remélhetőleg sok olyan szósz és paprika lesz, amit egyáltalán meg tudok kóstolni értékelhető mennyiségben. Mármint hogy legalábbis nem ég le a szám a helyéről, mint a 10 minute burn esetében és lesz a szószoknak értékelhető ízük is, illatuk is, nem csak füstölgő égéstermék.

Az biztos, hogy nem fogok egy evőkanálnyit betolni minden szószból, mert a célom, hogy minél tovább bírja a gyomrom ezt a harcot, így túl kellene élni sok mindent.

3. Ár (0-10 pont)

Többször jártam már úgy, hogy visszatettem a polcra a kinézett szószt, mert mondjuk nyolcezerbe fájt volna, s ha azt Dóri megtudja, valószínűleg egy-két hétig nem zavart volna meccsnézés közben csacsogással. Mondjuk olyan is volt már, hogy 12 ezerért rendeltem Ausztráliából két apró üvegcsényi jamet, aminek több volt a szállítási költsége, mint maga a jam... (Volt is nagy öröm otthon, mikor megérkezett! Büszke volt rám a család.)

4. Beszerzési lehetőségek

Az előző pontban leírtakból egyenesen adódik, hogy lehet valami a világ legjobb szósza, ha éppenséggel csak valami eldugott bolíviai halpiac mellett lehet kapni, ahonnan bolgok drogfutárok hozzák be apró kapszulákban a ki-sem-mondom-hová dugva.

5. Felhasználhatóság

Itt van például a 10-minute-burn. Komolyan mondom, úgy három éve rendeltem, s elfogyott már majdnem az egynegyede. Egyszer sikerült valami bolognai cuccba tennem négy csöppet (beteg voltam és kellett az erő, hogy meggyógyuljon a torkom), de az már tényleg halájos volt. Azóta ott pihen a hűtőben az üvegcse, néha előveszem, aztán vissza. El lesz még ott egy ideig.

Ez már öt tényező, a maximum lehetséges eredmény ötven pont, abból meg testvérek között is kiderül, hogy hány csillagot is osztott a gép.

Erősség (10-es skála)

Az erősséget külön vettem, és nem is számítom bele az összpontszámba. Direkt akarom külön kezelni, mert az erősséget embere válogatja - az a kérdés, hogy éppen mire is vágyunk. Valami nagyon erősre a haveroknak, vagy valami gyengére a családnak.

Az összértéket nem befolyásolja, lehet kiváló egy alig kínzó szósz is, ha éppen másnapos gyomrunkat szeretnénk kímélni mondjuk.

Önmagában a csípősségértéknek viszont van értelme, sőt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr673127712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.