Csípős a facebookon

Hirdetés

Babylon Grow Shop

Cimboráink

Őket (is) olvassuk

Címkék

10 minute burn (7) 12. kerület (1) 2013 (1) 6-7 csillag (1) 7-pot-jonah (1) african peppers (1) agria park (1) ajánlott termékek (3) aji panca (1) aldi (6) anglia (4) angriest whopper (1) anyu (2) Arbat (2) ausztria (1) ayam (2) ayam sauce piment (4) ázsia (1) azsia bt (4) bab (1) babylon-grow (6) babylon grow (1) banán (1) Basiron (2) bazsalikom (1) BBQ (2) Beaver-brand (3) bébikukorica (1) betyáros-krém (5) bhut jolokia (4) Big Mac (1) bird chilli (1) Bitang Péter (3) blue dwarf (1) borókabogyó (2) budweiser (1) burger (4) burger king (1) burkina yellow habanero (2) camembert (1) caribbean red (1) cég (1) chalfont st giles (1) chili (2) chilivilág.hu (1) chili challenge (1) chili house (1) chilli (1) chillifutár baráti kör (8) ChilliMe Home (1) chillis csoki (3) chillis olaj (1) chillis pacal (1) chillis sajt (2) chilli 2011 (18) chilli 2012 (2) chilli cheese nuggets (1) chilli fesztivál (2) chilli jam (4) chilli por (1) chilli projekt (13) chilli szósz (32) chipotle (2) chocolate bhut (2) chocolate habanero (9) christmas bell (7) chutney (1) colmans (1) congo black (3) cool chile co (1) cseresznyepaprika (5) csin (8) csípősség-fű (6) csípősség-halálközeli (2) csípősség-lámlenge (10) csípősség-nagyon erős (7) csípősség középszint (13) csípős ételek (3) csíráztatás (3) csirkeszárnyak (3) csokoládé (4) csülök (1) cukor (1) culinaris (2) curry (1) cybergastro (1) dánia (1) Danka Chili (2) dijoni mustár (1) dinnye (1) dzsem (1) ebből kell (1) ebéd (1) ecet (3) édességek (1) encona (1) erős paradicsom szósz (1) erős pista (3) eszközök (4) ételek (13) étterem (2) éttermek (5) fald fel amerikát (1) fc barcelona (1) felejtős (1) feta (2) fiktív pub (1) finger chilli (1) flower (1) flying goose (4) foci (1) fokhagyma (6) fokhagymás chilliszósz (1) föld (2) földkeresés (1) franciaország (1) fülöp szigetek (1) füstli (1) Füst az üstben (4) Gabasco (4) Gabasco Pepper Cream (4) GaBko Chili (2) Greek Shop (2) green chilli (2) guinea pepper (2) gyömbér (4) habanero (23) hagyma (1) halételek (1) halkakas halbisztró (1) halsteak (1) hamburger (3) harissa (4) hasábburgonya (1) házisajt (3) házi készítmény (1) házi ketchup (1) heat unit 4 (1) heat unit 4-6 (1) hegyeserős (3) heritage (1) hidropónia (3) hivatali ügyek (1) információ (13) információk (1) jalapeno (20) kaffir lime levél (1) kaja.hu (1) kaldeneker (4) kaliforniai paprika (1) karfiol (1) karikás pista (1) kecskesajt (2) kemencés vendéglő (1) kenőmájas (1) ketchup (3) khrisna jolokia (1) kistermelő (1) koktél (1) kolbász (1) konyha (1) Kovács Nándor őstermelő (2) kovászos uborka (1) középszer (2) kőzetgyapot (3) krémek (2) krémfehér sajt (1) kritika (1) La Costena (4) lehel piac (1) lencse (1) létavértesi torma (2) levéltetű (1) leves (1) levi roots (1) lidl (1) little blue (5) london (3) luca (7) macskapiros (1) macskapöcse (16) magic burger (1) makedónia (1) malajzia (1) manga cowboy (2) mangó (4) manutd (2) marha (1) McDonalds (1) metro (1) méz (1) Morlock (1) mr-vikki-s (6) mustár (8) naga jolokia (9) naga morich (12) nandos (6) nem ajánlott (4) névnap (1) numex suave red (3) nyers chilli (1) olaj (1) olivaolaj (2) orange habanero (1) organic numex bailey (1) oroszország (3) őstermelő (2) pacal (1) pálinka (2) paradicsom (1) pattison (1) peach habanero (1) peperoni (1) ph érték (2) piac (2) piri-piri (1) piros chilli (1) pokol tüze eszencia (1) porzás (1) problémák (1) pulyka (1) pulyka egészben (1) purple jalapeno (1) pusztapaszta (1) rawit (3) recept (8) red chilli (2) red savina (2) reggeli (1) rendezvények (1) Rózsavölgyi csokoládé (2) russischer markt (1) saját készítmény (24) saját termés (35) sajt (9) sajttal töltve (1) saláta (1) Samia (3) sápadt ördög szósz (3) sárgarépa (1) sarki közért (2) sárréti chilifarm (6) sauer bt (1) savanyúság (15) serrano (2) shan-shi (4) sir (1) sir Morlock (4) solymári chili fesztivál (2) south devon chilli farm (4) spagna (4) spitfire (1) süne (8) suree sriracha (1) susie-s (1) sütésfőzés (2) sütős ételek (1) svédország (1) szajla (3) szárított chilli (1) szasza (5) szasza mama (4) szasza papa (3) szenvedés (1) szigetszentmiklós (4) szilva (2) szósz (2) szószok (4) Takács Tünde őstermelő (5) tápoldatok (1) tejföl (1) termesztés (1) termesztő sátor (1) tesco (7) teszt (33) thai (1) thaiföld (2) thai chilli (13) thai yellow (1) the chilli pepper company (10) the hippy seed company (1) the spice shop (1) tojás (1) tojásleves (1) tök (1) torma (8) tracklements (3) truffle (1) tulipánpaprika (1) uborka (1) ufc (1) új-zéland (1) újév (1) ültetés (34) univer (1) vásárcsarnok (3) vásárlás (7) vecsés (1) very-lazy (1) virsli (1) waitrose (1) wasabi (5) wasabi por (1) wasabi sajt (2) wasabi sauce (4) whisky (1) XMACX chili (4) yellow finger chilli (3) zöldparadicsom (2) zugló (1) Címkefelhő

My food. My spice.

2012.12.02. 12:48 SimiTomi

Új szelek a chilliföldön

Címkék: őstermelő saját termés hivatali ügyek saját készítmény chillifutár baráti kör

Ha azt mondom, hogy meg kellett néznem, hogy mi is volt az utolsó posztom a blogon, az jelent valamit?

Mindenesetre márciusban posztoltam utoljára, ami mondjuk elég nagy hibának tűnik innen nézve... Viszont terveim/terveink szerint ez most változik, lesznek posztok, lesznek írások, több facebook bejegyzés, mi kell még?

Elmondom, mi - saját szószok, termékek.

Azt persze nem mondhatom, hogy március óta ezzel foglalkoztam, de az elmúlt egy hónapban igen: kiváltottam az őstermelői igazolványt, elintéztem minden szükséges papírt, igazolást, így indulhat a termelés.

Photo 20-10-2012 11 09 22.jpg

Igazából köszönettel tartozom a Chilifutár Baráti Körnek, mert már éppen elvesztem volna a bürokráciában, amikor találkoztam velük egy ócsai gazdanapon, s megnyugtattak. Éppen a tervek feladásában voltam, mert beszéltem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal lelkes képviselőjével, aki felvázolt nekem egy nagyjából ötmilliós beruházást, hogy hogyan kellene átalakítanom a lakásomat (átalakítani? Egy teljesen új szárnyat kellett volna felhúzni), hogy saját szószokat gyártsak.

Na, mindenesetre Futárék segítettek, s kiderült, hogy őstermelőként sokkal egyszerűbb dolgom van.

Így aztán belevágtam, falugazdásztól megvolt az őstermelői igazolvány, aztán adószám (másodjára, mert hogy elsőre valamit elrontottam a papírokon), kamarai regisztráció (és díj, nyilván), egészségügyi kiskönyv - nagyjából egy hónap volt az összes cucc megszerzése, sokkal komolyabb hercehurcára számítottam, nem gondoltam volna, hogy a végén még azt mondom, hogy ez egész egyszerű volt.

Szóval itt tartunk most, készülünk a következő idényre, jöjjön, aminek jönnie kell. A termelés továbbra is Szajlán lesz, a feldolgozás Lakihegyen - bár szívesen költöznénk már innen, ugye.

De emellett lesznek kritikák, tesztek, remélhetőleg jó sokan, mindenesetre időm egy részében csak ezzel a bloggal fogok foglalkozni, s remélem jó lesz nekem is, jó lesz nektek is.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr594941433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunDay 2012.12.02. 18:50:47

Először is gratulálok! Másodszor pedig valóban aki őstermelő, az feldolgozhatja a saját maga termesztett zöldségeit, gyümölcseit.
Van aki azt mondja, hogy célszerű egy bevizsgálás is, de nem kötelező! Az olyan 50e ft körül van, és 2 hónapig ülnek az ügyön...
Azt viszont nem értem, hogy az egészségügyi kiskönyv az minek? Mármint értem én hogy a feldolgozáshoz, hogy nem vagy beteg (hepa stb...), de ki fogja elkérni és ellenőrizni?
Külön helyiséget kell-e fenntartani a pld: lekvár-, vagy szószfőzéshez?

SimiTomi 2012.12.03. 14:02:03

@SunDay: Kösz a gratulációt! Bevizsgáláson mit értesz? A hatósági állatorvos kijött, és megnézte a lakást, de semmi több nem volt... (Mondjuk bejött a lakásba cipőben, meg se kérdezte, hogy levegye-e, leült az asztalhoz és töltötte a papírjait.)

Az őstermelőnek tudtommal nem kell külön helységet fenntartani, ott dolgozhat, ahol életvitelszerűen is tartózkodik.

Chilifutár Zoli 2012.12.07. 19:55:03

Örülök, hogy tudtunk segíteni, így ismét egy termelővel több, aki segít népszerűsíteni a chilit, valamint az abból készülő termékeket. Gratulálunk és üdvözlünk a barakkban!
Jövőre elég komoly termékbemutatót is tudnánk rendezni, Facebook oldalunkon elég sokan összejöttünk már ahhoz, hogy egy profiltiszta chilinapot is rendezhessünk egy jól megválasztott helyszínen.
Mit szólsz a dologhoz?
Ha minden igaz, új fajtákkal is bővül a választékunk, ha összerakjuk, amilyen kínálatunk lesz, nagyjából akár 18-20 fajtával is kalkulálhatunk.

SimiTomi 2012.12.08. 18:57:45

@Chilifutár Zoli: Nem rossz ötlet, én is gondolkodtam hasonló dolgokon, szóval támogatom!

Bár nekem még nics késztermékem, de a tervek szerint jövőre már lesz.