Minden, ami csíp

My food. My spice.

Pusztapaszta a Sárréti Chilifarmtól

2013. augusztus 21. 09:00 - SimiTomi

2013-06-25 20.14.35.jpg

Együtt érkezett a szósz egy nagyobb csomagban, amiből egy versenyzővel már találkoztam, most jöhet a második. Sajnos az első kaland nem sikerült valami fényesre, nem szívesen mondom, de az egy nem igazán sikerült szósz.

Így viszont nagyon is vártam, hogy a következő kis üvegcse mit is rejteget.

A csomagolás ugyanolyan jó 8/10

Erről nem írom le még egyszer, nézzétek csak meg, szép, elegáns, a címke minőségén kellene csak javítani kicsit.

A Sápadt Ördöghöz képest javulás, de... 5/10

Ez a szósz valóban jobb, mint a másik, de még mindig nem eléggé. Ez egy kategóriában indulhat a Erős Pistával, már illatra is azt a szintet hozza, paprika és só keveréke dominál. Állagra durvára darált, nagy darabok úszkálnak benne, illetve nem annyira úszkálnak, mert hogy inkább krém állagú a dolog, nem annyira szósz, nem folyékony. Sajnos a só íze minden mást elnyom benne, valójában ennyire még az Erős Pista sem sós...

A paprika kellemes ropogós maradt, így élvezettel lehet harapdálni - ha bírjuk a sósat, ugye.

Csípni már egész jó csíp - középszint, 6/10

Ha nem lenne ennyire sós, akkor el is ropogtatnám magában, mert a csípősséggel nem nagyon van gond, közepesnek a teteje környékén jár, kellemesen marja a nyelvem egész hosszan ráadásul, nem akar nagyon múlni a dolog.

Ugyan ez a csípősség ételben már nem annyira jön ki, mint magában, de azért vitathatatlanul ott van.

2013-08-06 12.27.52.jpg

Használat, so-so 5/10

A sótartalom már magában meghatározza, hogy nem lehet bármibe beletenni - sütéshez, főzéshez ajánlanám, de mindenképpen oda kell figyelni a sótartalmára. Szendvicsekbe, magában nem mondanám, hogy érdemes próbálkozni...

Árilag nagyon jó 8/10

Szóval nominálisan nem drága, 35 grammos kiszerelés jön nagyjából 350-400 forintért, szinte ingyen van, viszont az ár-érték arány tekintetében vannak gondok...

2013-08-06 12.28.07.jpg

Beszerzés egyre több helyről 7/10

Ahogy fejlődik a magyar chillitermesztés, úgy lesznek egyre több helyen beszerezhetőek a hazai termelők cuccai. Ha jól tudom, már van vagy rövidesen lesz webshopjuk is, ami azért egy fokkal jobb, mint a "küldj egy emailt erre a címre" megoldás

Amit a számok mondanak: 5.67

Amit én mondok: Részemről sajnos azt kell mondjam, ez a szósz sem nyerte el a tetszésemet. A só íze elnyom mindent, a csípősség ugyan rendben van, de annál azért sokkal több kell egy szósztól...

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr345447502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

francov 2013.08.21. 23:02:06

te egy jó nagy buzi lehetsz, ezért az értékelés.
from ass to mouth. volt?

SimiTomi 2013.08.22. 09:38:46

@francov: Huhh, elolvastál egy posztot és rögtön rájöttél?

Te aztán egy igazi kultúrált zseni vagy. Gratulálok!

bratya 2013.08.22. 10:57:26

Sajnos sokan elkövetik a hibát, hogy túlsózzák a darált paprikát, amivel minden autentikus ízt elnyomnak. Ez elfogadható egy falusi, otthoni használatra szánt, húsdarálón aprított lecsópaprika esetében, de itt az árat figyelembe véve prémium termékről kellene hogy szóljon a dolog. Az viszont nem lehet 50 Ft-os sóból.

francov 2013.08.22. 22:00:43

@SimiTomi: El se kellett olvasnom, ezt ,Már ránézésre is átjött..
Te ,meg simzd a jó édesapád zsinagóg répáját.. Homár szekció