Csípős a facebookon

Hirdetés

Babylon Grow Shop

Cimboráink

Őket (is) olvassuk

Címkék

10 minute burn (7) 12. kerület (1) 2013 (1) 6-7 csillag (1) 7-pot-jonah (1) african peppers (1) agria park (1) ajánlott termékek (3) aji panca (1) aldi (6) anglia (4) angriest whopper (1) anyu (2) Arbat (2) ausztria (1) ayam (2) ayam sauce piment (4) ázsia (1) azsia bt (4) bab (1) babylon-grow (6) babylon grow (1) banán (1) Basiron (2) bazsalikom (1) BBQ (2) Beaver-brand (3) bébikukorica (1) betyáros-krém (5) bhut jolokia (4) Big Mac (1) bird chilli (1) Bitang Péter (3) blue dwarf (1) borókabogyó (2) budweiser (1) burger (4) burger king (1) burkina yellow habanero (2) camembert (1) caribbean red (1) cég (1) chalfont st giles (1) chili (2) chilivilág.hu (1) chili challenge (1) chili house (1) chilli (1) chillifutár baráti kör (8) ChilliMe Home (1) chillis csoki (3) chillis olaj (1) chillis pacal (1) chillis sajt (2) chilli 2011 (18) chilli 2012 (2) chilli cheese nuggets (1) chilli fesztivál (2) chilli jam (4) chilli por (1) chilli projekt (13) chilli szósz (32) chipotle (2) chocolate bhut (2) chocolate habanero (9) christmas bell (7) chutney (1) colmans (1) congo black (3) cool chile co (1) cseresznyepaprika (5) csin (8) csípősség-fű (6) csípősség-halálközeli (2) csípősség-lámlenge (10) csípősség-nagyon erős (7) csípősség középszint (13) csípős ételek (3) csíráztatás (3) csirkeszárnyak (3) csokoládé (4) csülök (1) cukor (1) culinaris (2) curry (1) cybergastro (1) dánia (1) Danka Chili (2) dijoni mustár (1) dinnye (1) dzsem (1) ebből kell (1) ebéd (1) ecet (3) édességek (1) encona (1) erős paradicsom szósz (1) erős pista (3) eszközök (4) ételek (13) étterem (2) éttermek (5) fald fel amerikát (1) fc barcelona (1) felejtős (1) feta (2) fiktív pub (1) finger chilli (1) flower (1) flying goose (4) foci (1) fokhagyma (6) fokhagymás chilliszósz (1) föld (2) földkeresés (1) franciaország (1) fülöp szigetek (1) füstli (1) Füst az üstben (4) Gabasco (4) Gabasco Pepper Cream (4) GaBko Chili (2) Greek Shop (2) green chilli (2) guinea pepper (2) gyömbér (4) habanero (23) hagyma (1) halételek (1) halkakas halbisztró (1) halsteak (1) hamburger (3) harissa (4) hasábburgonya (1) házisajt (3) házi készítmény (1) házi ketchup (1) heat unit 4 (1) heat unit 4-6 (1) hegyeserős (3) heritage (1) hidropónia (3) hivatali ügyek (1) információ (13) információk (1) jalapeno (20) kaffir lime levél (1) kaja.hu (1) kaldeneker (4) kaliforniai paprika (1) karfiol (1) karikás pista (1) kecskesajt (2) kemencés vendéglő (1) kenőmájas (1) ketchup (3) khrisna jolokia (1) kistermelő (1) koktél (1) kolbász (1) konyha (1) Kovács Nándor őstermelő (2) kovászos uborka (1) középszer (2) kőzetgyapot (3) krémek (2) krémfehér sajt (1) kritika (1) La Costena (4) lehel piac (1) lencse (1) létavértesi torma (2) levéltetű (1) leves (1) levi roots (1) lidl (1) little blue (5) london (3) luca (7) macskapiros (1) macskapöcse (16) magic burger (1) makedónia (1) malajzia (1) manga cowboy (2) mangó (4) manutd (2) marha (1) McDonalds (1) metro (1) méz (1) Morlock (1) mr-vikki-s (6) mustár (8) naga jolokia (9) naga morich (12) nandos (6) nem ajánlott (4) névnap (1) numex suave red (3) nyers chilli (1) olaj (1) olivaolaj (2) orange habanero (1) organic numex bailey (1) oroszország (3) őstermelő (2) pacal (1) pálinka (2) paradicsom (1) pattison (1) peach habanero (1) peperoni (1) ph érték (2) piac (2) piri-piri (1) piros chilli (1) pokol tüze eszencia (1) porzás (1) problémák (1) pulyka (1) pulyka egészben (1) purple jalapeno (1) pusztapaszta (1) rawit (3) recept (8) red chilli (2) red savina (2) reggeli (1) rendezvények (1) Rózsavölgyi csokoládé (2) russischer markt (1) saját készítmény (24) saját termés (35) sajt (9) sajttal töltve (1) saláta (1) Samia (3) sápadt ördög szósz (3) sárgarépa (1) sarki közért (2) sárréti chilifarm (6) sauer bt (1) savanyúság (15) serrano (2) shan-shi (4) sir (1) sir Morlock (4) solymári chili fesztivál (2) south devon chilli farm (4) spagna (4) spitfire (1) süne (8) suree sriracha (1) susie-s (1) sütésfőzés (2) sütős ételek (1) svédország (1) szajla (3) szárított chilli (1) szasza (5) szasza mama (4) szasza papa (3) szenvedés (1) szigetszentmiklós (4) szilva (2) szósz (2) szószok (4) Takács Tünde őstermelő (5) tápoldatok (1) tejföl (1) termesztés (1) termesztő sátor (1) tesco (7) teszt (33) thai (1) thaiföld (2) thai chilli (13) thai yellow (1) the chilli pepper company (10) the hippy seed company (1) the spice shop (1) tojás (1) tojásleves (1) tök (1) torma (8) tracklements (3) truffle (1) tulipánpaprika (1) uborka (1) ufc (1) új-zéland (1) újév (1) ültetés (34) univer (1) vásárcsarnok (3) vásárlás (7) vecsés (1) very-lazy (1) virsli (1) waitrose (1) wasabi (5) wasabi por (1) wasabi sajt (2) wasabi sauce (4) whisky (1) XMACX chili (4) yellow finger chilli (3) zöldparadicsom (2) zugló (1) Címkefelhő

My food. My spice.

2013.11.01. 18:01 SimiTomi

Tojásleves chillivel

Címkék: leves tojás ételek jalapeno tojásleves

2013-11-01 12-2.jpg

És az a kis extra mi más is lehetne, mint chilli. Kétféle, ráadásul, egy kis jalapeno, illetve egy kis habanero, biztos, ami biztos.

Igazából emlékeim szerint nem nagyon szerettem a tojáslevest, mindig kiborított valamelyest, mikor Anyukám valami ilyesmivel várt otthon, ronda is volt a cucc, hús sem nagyon volt benne, így gyerekként nem mondanám, hogy boldog voltam ilyenkor.

2013-11-01 12.08.15.jpg

Ezért aztán kicsit meg is lepődtem, mikor Luca azzal jött haza oviból, hogy tudok-e tojáslevest csinálni, merthogy olyan finomat evett ebédre, hogy otthon is szeretne. Csináltam neki, tetszett neki, ráadásul nekem is - így aztán gondoltam, csinálok nekem valót is, abból baj még sosem volt.

Felszeleteltem a chilliket, aztán a felforrósított olajba szórtam nagy részét. (Szerencsére nem az egészet, mert így is lángokat lövelltem tőle evés közben, de ezt majd még később.)

2013-11-01 12.10.02.jpg

Szóval kicsit megpirítottam őket, adtam hozzá egy kis lisztet, hogy rántás szerű dolog készüljön a leves alá. Beleszórtam egy kis őrölt köményt és egy kis pirospaprikát, aztán az egészet felöntöttem vízzel. A vízbe tettem egy kis sót, ételízesítőt, aztán amikor felforrt, hozzáadtam két felvert tojást.

2013-11-01 12.jpg

A végén beleütöttem még egy egész tojást is - ez az egy dolog volt, amit csíptem még gyerekkoromban is, mindig érdekes, hogy milyen alakú lesz főtt tojás. Illetve adtam még hozzá egy kis egész köményt is.

S hogy teljes legyen az élvezet, reszeltem rá egy kis sajtot - tálalva!

Nagyjából egyébként a felszeletelt chillik 60%-a került bele a levesbe, de így is elég durva lett - tényleg lángot lövellt a szám, mikor megettem, voltak gondjaim rendesen, de nyilván megérte!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr615609487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2013.11.03. 08:56:17

Kedvelem a tojáslevest ,de ez eltér az általam ismert levestől ! Amint a képen látszik a rántás csak módjával kerül bele - vagy még úgyse , mert ez az enyhe lisztszórás nem nevezhető rántásnak - és tejföl sincs benne . Ettől a leves könnyűvé válik , már már szinte áttetsző , a pikáns izét a paprikák adják , semmi fokhagymás pirítós , semmi balzsamecet vagy szójaszósz de a csurgatott tojás és a buggyantott is jelen van , a köménymaggal együtt . Nagyon érdekes variáció ,mindenképpen ki fogom próbálni !

SimiTomi 2013.11.03. 12:52:07

@Az amatőr hagyományörző: Ajjajjaj, mint azt írtam, nem nagyon kedveltem a tojáslevest sosem - de a sajátom finom lett.

A tejfölös-fokhagymáspirítósos-balzsamecetes-egyebes dologtól meg összefutott a nyál a számban!

Van egy ilyen recepted? Összemixelném a kettőt, hátha még jobb lesz... :)

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2013.11.03. 13:56:39

@SimiTomi: Semmi fakszni , úgy indítunk mint egy normál köménymagleves , fokhagymás rántással , aztán felöntjük alaplével, amit dúsítunk tejföllel és mivel savanyú tojásleves ,savanyítjuk ebben az esetben balzsamecettel , nem sózzuk hanem szójaszósszal ízesítjük , fokhagymás pirítóssal tálaljuk ! Azonkívül csurgatott tojást teszünk bele , vagy buggyantott tojást , vagy mindkettőt , zeller zöldell fűszerezzük ! A pirítóst többféleképpen készíthetjük : 1. normál pirítóst készítünk amit fokhagymázunk és ezt esszük a leveshez vagy 2.jó fokhagymás zsiradékon kenyérkockákat pirítunk és ezeket a leves tetejére szórjuk , ha kellőképpen megsütjük a kenyérkockákat , akkor azok nem áznak el és opcionálisan egy kis reszelt parmezánnal is megszórhatjuk ,de ez már olasz beütés és az élvezetek netovábbja ,ügyelni kell az egyensúlyra , nehogy elvesszen az étel eredeti karaktere !