Minden, ami csíp

My food. My spice.

Akkora csalódás, hogy a fal adta a másikat

2016. december 01. 20:19 - SimiTomi

beaver-brand-wasabi.jpg

Lehet, hogy én rontottam el, simán. (Nem)

Az történt, hogy már nagyon régen kinéztem egy nagyon jól dizájnolt, kellemesen csábító terméket az Auchan Nemzetközi áruk sorában, csak meglehetősen drágának tűnt, így nem nagyon vállalkoztam a kipróbálásra.

A termék a Beaver Brand márka tagja, akiket pedig a Beaverton Foods Inc. gyárt, az sem esett túl jól, hogy a cég honlapján 3,80 dollár az ár, ami barátok közt is mondjuk 1000-1100 forint, de végül is egy árduplázódás azért simán benne van, amíg ideér a dolog. Volt vagy négyféle termék, a leginkább az "Extra hot Jalapeno Mustard" izgatta a fantáziámat, de végül is bármelyik jöhetett volna.

De nem jött, mert valahogy sosem tudtam rávenni, hogy ennyi pénzt toljak érte. Aztán egyszer csak megláttam, hogy az Extra hot Wasabi Horseradish mellé ki van írva a polcra, hogy a szavatossága lejár rövidesen, így onnantól minden áldott alkalommal megnéztem, hogy mennyi az annyi.

beaver-brand-wasabi04.jpg

És aztán egyszercsak már féláron adták, ami meg gyakorlatilag az eredeti amerikai ár, így gyorsan vettem egyet. Egy ideig gondolkodtam, hogy vegyek-e esetleg kettőt, de aztán maradtam az egynél.

Szerencsére. Hazaértünk, kinyitottam, és meg is bántam mindent. (Már ezzel kapcsolatban, ugye.)

Megkóstoltam, és igen rossz volt. Wasabi ízre számítottam (milyen meglepő), de az nem volt, nagyon nem volt. Ellenben volt valami keserű, nagyon kellemetlen mellékíz, ami annyira volt mellékíz, hogy inkább főíz lett belőle, elnyomott mindent, ami valaha ott lehetett (már ha volt is ott valaha valami).

Wasabi nem volt, torma sem nagyon volt, bár állagban azért emlékeztetett valami tormaszósz féleségre. A színe nagyon halvány zöld volt, annyira halvány, hogy az már nem is volt igazán zöld. Nem is tudom, mire emlékeztetett, talán gyermekkorom pisztáciafagyijaira, amik azért inkább voltak fehérek, mint zöldek, na.

Ellenben csípősnek aztán egyáltalán nem volt csípős. Annyira nem, hogy még a gyerek is megkóstolta és tovább is ette volna, ha bármennyire is felkeltette volna az érdeklődését, ugye.

Szóval sem wasabi, sem extra hot. Valamiért előzetesen teljesen kiment a fejemből, hogy az, hogy "Extra hot", nem jelent semmit, pedig volt már tapasztalatom ilyennel, ugye. Nem tudom, talán az ár, talán a dizájn, de valahogy azt gondoltam, hogy ez egy jó kis termék lesz.

Még azért gondolkodom, hogy adok még egy esélyt az Extra hot Jalapeno Mustardnak, mindenki megérdemel egy második esélyt, de az nem tudom mikor lesz. Főleg úgy, hogy közben beszereztem egy teljesen átlagos cseh szupermarketben található Ultra hot ketchupot, ami pedig a teljesen átlagos, nagyközönségnek szánt ketchupok között igen jól teljesít csípősség terén - de ez majd a következő poszt lesz.

Az Extra hot Wasabi Horseradish-t meg kerüljétek el messzire.

Feliratkozás Csípős hírlevélre!

*Ezt meg kell adni...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr1012013270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.07.04. 17:19:12

Azt olvastam, hogy függővé lehet válni, mármint szabályosan az agyban boldogsághormonok szabadulnak fel, ha erőset eszünk. Mennyire igaz? :) www.ujsagomat.hu/spar/akcios-ujsag-csutortoktol-05-07-2018-1/
süti beállítások módosítása