Minden, ami csíp

My food. My spice.

Suree Sriracha Chili szósz - ebből mindig kell legyen otthon [3]

2010. november 22. 00:34 - SimiTomi

Nem túlzok a címmel, ez a szósz bizony az egyik legjobb, ami a piacon kapható. Már legalábbis az úgymond egyszerre ehető, bármivel fogyasztható, mindeközben azonban igen csípős szószok között.

Először teljesen véletlenül akadtam rá, éppen a Vásárcsarnokba mentem, hogy végre vegyek magamnak szeletelt jalapenot (savanyúságként, 3 kg, konzervben, valami 3000 forint talán, és nagyon jó), de az pont elfogyott - illetve csak egy darab volt, azt meg már a haveromnak ígértem. Szóval mivel ezzel így jártam, gondoltam keresek valami mást. Így találtam rá a Sriracha sorra, mert hát nem is egy van belőle. Viszont ez volt a legolcsóbb, illetve ennek volt a legjobb ár-érték aránya, ha jól emlékszem, 600 volt egy flakon, míg az ízesítettek 1200-nál kezdődtek. Annyit meg mondjuk nem ért nekem az, hogy fokhagymás is legyen a szósz...

Így hát maradt a zöld kupakos, eredeti, ízesítetlen szósz. Azóta meg járhatok folyton a Vásárcsarnokba, hogy feltöltsem a készletet, mert ezt még Feleség is bírja, sőt, mondhatnám kedveli. De mindenképpen fogyasztja.

Az íze kiváló, az erőssége nagyon jó, pont kellemes, ettől nem fáj senkinek semmije - még másnap sem. Viszont ilyet semmilyen ketchup nem tud hozni, még az Extra hot Heinz vagy mi sem - pedig az még egész elviselhető a többi "very hot" társával ellentétben a piacon. Szóval ez erős is, finom is, ketchup is - csak ajánlani tudom.

Az egyetlen bajom a kupakjával van - olyan az egész, mint az édesítőszereké. Kicsit ki kell pattintani a tetejét, a lukon keresztül meg jön a cucc. Na, eddig mindegyik flakonnal voltak gondjaim - vagy letört az egész, vagy nem jött belőle, vagy mittudomén. Mindig volt gond.

Update

Most meg már van egy újabb gond - mert az ára feljebb ment, már 1200 ez is. Annyit meg már nem szívesen adok érte - bár ha jobban meggondolom, elég sokáig tart. Még úgy is, hogy Feleség is használja rendesen.

Update 2

Most meg kiderült, hogy van ebből még egy hasonló (=tök ugyanolyan), csak más márkával. Ez Suree, az meg Flying Goose. Csináljunk összehasonlító tesztet netalántán?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr392464401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foreverSRT 2011.01.20. 17:27:43

Hello!

Ez durva nekem is a flying goose a kedvencem de mi német országból hozzuk, ott lehet venni török boltban 1,99 euróért a zöld kupakos fokhagymásat is meg van sárga és lila kupakos is mind ennyibe kerül. Ez a legfinomabb. Csináljunk üzletet? :-))

SimiTomi 2011.01.21. 21:51:32

@foreverSRT: Üzletet? Hogyne! Hogy gondolod?

foreverSRT 2011.01.22. 01:45:37

:-) persze meggazdagodni ebből nem lehet de nem is az a célom, arra gondoltam, hogy nekem mindegy mennyit viszek haza rendszeresen járok ki németbe és tudok hozni fokhagymásat is az a zöld kupakos, meg simát is az erösebb, piros kupakos 525g-os mindegyik,. Ha gondolod veszek itt többet és tudok neked küldeni utána otthon postán persze egy db nem éri meg neked se nekem se :-) olyan 800 ft körül tudnám adni de megnézem a pontos árát sokkal nem lesz kevesebb se több se. persze csak ha érdekel...! küldök egy képet hogy egyről beszéljünk. 3.bp.blogspot.com/_OBpYdZ7BSV8/TNsLeKpJYwI/AAAAAAAAAwM/tnVhFk4NmvQ/s1600/Sriracha.jpg ha érdekel írj nyugodtan megbeszéljük

foreverSRT 2011.01.22. 01:48:17

bocsi :-))) a kép nem helyes most nézem amit én tudok azon nem kakas van hanem egy lúd!
nem tudom mi a különbség de egész pontosan ez az ! www.chilliworld.com/i/p/16.jpg

SimiTomi 2011.01.22. 21:14:25

@foreverSRT: Jó ötlet, lehet, hogy kipróbálnám mindegyiket, ha tudsz hozni. Merre laksz egyébként? Még az is lehet, hogy nem is nagyon kell postázni, ugye...
süti beállítások módosítása