Minden, ami csíp

My food. My spice.

Wasabi véletlenül

2011. június 30. 21:41 - SimiTomi

Magam is meglepődtem, hogy idáig jutottam, de ez lett a vége.

Az történt, hogy elmentünk a Fény utcai piacra, ahol végül is semmi mást nem is vettem, csak egy kis wasabi port. Azt gondoltam, hogy majd fűszerként használom, mint a feketeborsot, de aztán mikor kiöntöttem az egyik kis üvegcsébe, gondoltam, mégiscsak rákeresek a neten, hogy hogy is van ez.

S akkor jött a meglepetés, mert az Ázsia Bt. oldalán azt találtam,  hogy ők inkább a wasabi port ajánlják, nem a hazai boltokban kapható wasabikat, mert azok sima tormából készülnek mindenféle ételszínezékekkel és mesterséges tartalmakkal egyetemben. S ők írták azt is, hogy az a tuti, ha egy adagnyi wasabi porhoz két-három adagnyi vizet adunk, s jól elkeverjük.

Mondjuk szerintem kicsit akkor híg lesz a cucc - legalábbis ahhoz képest, hogy az ajánlások szerint annyi vizet kell a porhoz adni, hogy a végén olyan állagú legyen az anyag, hogy kis golyókat lehessen belőle gyúrni. Én jóval kevesebb egységnyi vizet tettem bele, s így egész jól is sikerült a dolog.

Hogy melyik a jobb, a tubusos, vagy a porból készült, nem tudom. Magam alapból nem vagyok olyan lelkes a porból készült cuccoktól, de ki tudja, lehet, hogy tényleg jobban járunk így.

Mindenesetre emlékeim szerint a tubusos is igen jó volt, csípett is, ahogy kell, meg ez is jól sikerült...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr173028514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicabajusz (törölt) 2012.01.17. 01:09:07

Imádom a wasabit.... akkor jó, ha felszalad az orromba és megcsíp... :)

SimiTomi 2012.01.17. 09:39:34

@cicabajusz: Érdemes próbát tenni ezzel is, mert ez is felszalad rendesen!

csipospaprika.blog.hu/2011/07/22/igy_buntetnek_az_osztrakok
süti beállítások módosítása