Magam is meglepődtem, hogy idáig jutottam, de ez lett a vége.
Az történt, hogy elmentünk a Fény utcai piacra, ahol végül is semmi mást nem is vettem, csak egy kis wasabi port. Azt gondoltam, hogy majd fűszerként használom, mint a feketeborsot, de aztán mikor kiöntöttem az egyik kis üvegcsébe, gondoltam, mégiscsak rákeresek a neten, hogy hogy is van ez.
S akkor jött a meglepetés, mert az Ázsia Bt. oldalán azt találtam, hogy ők inkább a wasabi port ajánlják, nem a hazai boltokban kapható wasabikat, mert azok sima tormából készülnek mindenféle ételszínezékekkel és mesterséges tartalmakkal egyetemben. S ők írták azt is, hogy az a tuti, ha egy adagnyi wasabi porhoz két-három adagnyi vizet adunk, s jól elkeverjük.
Mondjuk szerintem kicsit akkor híg lesz a cucc - legalábbis ahhoz képest, hogy az ajánlások szerint annyi vizet kell a porhoz adni, hogy a végén olyan állagú legyen az anyag, hogy kis golyókat lehessen belőle gyúrni. Én jóval kevesebb egységnyi vizet tettem bele, s így egész jól is sikerült a dolog.
Hogy melyik a jobb, a tubusos, vagy a porból készült, nem tudom. Magam alapból nem vagyok olyan lelkes a porból készült cuccoktól, de ki tudja, lehet, hogy tényleg jobban járunk így.
Mindenesetre emlékeim szerint a tubusos is igen jó volt, csípett is, ahogy kell, meg ez is jól sikerült...