Minden, ami csíp

My food. My spice.

Új teszthelyszín a rendszerben

2011. június 30. 10:39 - SimiTomi

Ezt az évet a tesztelésnek szenteljük, ezért úgy döntöttem, hogy egy újabb helyszínt építek a rendszerbe, mégpedig a kicsiny kertünk egy részében, a szaletli alá kiszórok néhány kaspót növénykével. Így a padlásról lekerült néhány paprika, ennek meg is lett a kára, mert annyira elbénáztam, hogy egy Little Blue el is tört, remélem túléli...

Balról jobbra haladva ilyen versenyzők érkeztek a szabad levegőre:

  • thai chilli balkonládában
  • little blue (az első soros szára tört el kicsit...)
  • christmas bell
  • Sünétől érkezett jalapenok
  • még egy adag thai chilli
  • chocolate habanero

Eltelt már néhány nap a költözés óta, eddig jól vannak. Kicsit félek egyébként a széltől, mert itt elég erős szokott lenni - remélem, legalább vihar nem lesz...

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr813026721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asa77sol 2011.07.06. 07:50:37

Te ezeket a palántákat mivel tápozod?
Milyen rendszerességgel és mennyit adsz nekik?

SimiTomi 2011.07.06. 10:55:21

@asa77sol: Hetente nagyjából egyszer kapnak Chilli Focus nevű szert, amit a The Chilli Pepper Company-tól rendelek (amikor megjön, mert mondjuk most nem jött meg). 1,5 liter vízhez adok 7,5 ml-t belőle, az úgy egy öntözéssel el is fogy.

Egyébként ezen túl csapvíz...

asa77sol 2011.07.06. 12:19:09

Már megint együtt a P és a Ca. Kész vagyok.

Ha érdekel akkor adnék 2x1L tápot kipróbálásra. Ahogy nálad fogy úgy elég lesz jövőre is. Az egyik kétkomponenses komplex, ha akarod nyugodtan használhatod hidróra is, eredetileg arra szolgál. A másik kimondottan talajos termesztésre való komplex, ugyan azt tudja mint a csilifókusz.
Mindkettőhöz adok használati utasítást, utána azt és úgy használsz amit és ahogy akarsz.
Gondolom elleszel velük egy darabig.

Egyet kérek cserébe.

A legkisebb és legsatnyább palántádat tedd át két lépéssel nagyobb cserépbe, ültetőközegnek használj tiszta perlitet és napi szinten locsold az általam megadott dózisban az egyik táppal. Néha készíts képet róluk és tedd ki ide.
Ez így vállalható, nem?

Ugyan úgy használhatod mindkettőnél a csapvizet mint idáig.

Érdekel, vagy maradsz a fókusznál?

SimiTomi 2011.07.06. 13:12:58

@asa77sol: Alapvetően ez és a következő néhány év még főleg a tanulásról és a kísérletezésről szól. (Meg nyilván a továbbiak is, persze...)

Igazából most kezdek majd utánaolvasni a dolgoknak, eddig csak próbálkoztam, illetve igyekeztem megfigyelni, rájönni a dolgokra.

Szóval persze, hogyne érdekelne a dolog!
süti beállítások módosítása