Minden, ami csíp

My food. My spice.

A thai erős pista

2012. január 16. 14:38 - SimiTomi

Egész hétvégén főzőcskéztem meg befőztem, így aztán vasárnap este sem maradhatott ki. Tekintve, hogy játszott a Ravens, már csak a Nagy ho-ho-horgászt kellett túlélnem a gyermekkel és lehetett is meccset nézni.

Közben meg paprikát magozni és szeletelni, biztos, ami biztos, nehogy aztán megromoljon a becses thai csomag.

DSC05170.JPG

Nem tartott rövid ideig a dolog, mondjuk volt segítség - Luca természetesen sehogy sem akart fél méternél messzebb menni a woktól.

A lényeg, hogy feldaraboltam az összes maradék chillit, kivéve a bird chilli egy részét. Így került a szószba yellow, red, green finger chilli, guinea pepper, bird chilli, green chilli, red chilli, meg már nem is tudom, mi minden érkezett onnan. Szeleteltem bele kis gyömbért, illetve galangal gyökeret is.

Hogy azért ne legyen olyan durva, tettem bele két sima paprikát is, sajnos csak ez volt otthon, pritamin nem. Aztán mehetett pirulni, kapott egy kis olivaolajat és hagymát, sót, jól megpirult, aztán adtam hozzá néhány evőkanál mézet, kaffir lime levelet, sült még egy kicsit, aztán összeturmixoltam, így lett ez belőle.

DSC05172.JPG

Kicsit távolabbról is, hogy három kép is legyen a bejegyzésben...

DSC05173.JPG

Holnap megkóstoltatom az itteniekkel...

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr113554610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valerijov 2012.01.30. 12:57:58

itteniek=kollégák vagy család?

SimiTomi 2012.01.30. 14:01:45

@Valerijov: kollégák voltak, a család egyik fele még csak nagy dumás (hároméves), a másik (anyuka) meg csak módjával erősködik...

Valerijov 2012.01.30. 20:49:39

@SimiTomi: mázlista kollégák. azt kérdezni is akartam, család hogy viseli, mert az én feleségem nem érti a chili iránti rajongást, ugyanakkor tiszteletben tartja, bár ha ilyeneket alkotnék itthon, lehet, példálózna valamilyen belgyógyász ismerőssel, a gyomrom iránti aggódásból :)

SimiTomi 2012.02.01. 22:21:29

@Valerijov: Kollégák, mondjuk inkább barátok, mindenesetre együtt nevelgetjük a thai chillit és a habanerot az ablakban... :)

Család jól bírja, Feleség mindent megkóstol, aztán néha csúnyán néz, hogy ebből ő már nem nagyon ehet... És néha jön, hogy "nem lennék a gyomrod helyében", meg ilyenek.

Ami viszont jobban megviseli a családi egyetértést, az a tavaszi időszak, mikor csíráztatni kell, s minden szerzemény az ablakpárkányon talál helyet magának. Na, az gond.

Valerijov 2012.02.07. 11:46:20

@SimiTomi: hát, ha csíráztatásban kell plusz erőforrás, néhány ablakpárkányt fel tudok ajánlani, sőt, kertesházi opció is van anyóséknál, a vén diófa árnyékában, vagy kinn a napon, nemtom, mit szeretnek ezek a növények. én a piacon veszek évről-évre egy cseréppel, konyhaablakban elvan, azt kiszárítom, összezúzom, s megvan az egy évre szóló levesbe való.
süti beállítások módosítása