Egész hétvégén főzőcskéztem meg befőztem, így aztán vasárnap este sem maradhatott ki. Tekintve, hogy játszott a Ravens, már csak a Nagy ho-ho-horgászt kellett túlélnem a gyermekkel és lehetett is meccset nézni.
Közben meg paprikát magozni és szeletelni, biztos, ami biztos, nehogy aztán megromoljon a becses thai csomag.
Nem tartott rövid ideig a dolog, mondjuk volt segítség - Luca természetesen sehogy sem akart fél méternél messzebb menni a woktól.
A lényeg, hogy feldaraboltam az összes maradék chillit, kivéve a bird chilli egy részét. Így került a szószba yellow, red, green finger chilli, guinea pepper, bird chilli, green chilli, red chilli, meg már nem is tudom, mi minden érkezett onnan. Szeleteltem bele kis gyömbért, illetve galangal gyökeret is.
Hogy azért ne legyen olyan durva, tettem bele két sima paprikát is, sajnos csak ez volt otthon, pritamin nem. Aztán mehetett pirulni, kapott egy kis olivaolajat és hagymát, sót, jól megpirult, aztán adtam hozzá néhány evőkanál mézet, kaffir lime levelet, sült még egy kicsit, aztán összeturmixoltam, így lett ez belőle.
Kicsit távolabbról is, hogy három kép is legyen a bejegyzésben...
Holnap megkóstoltatom az itteniekkel...