Két előzmény volt, egyszer egy haverommal ittam olyan pálinkát, amiben volt egy piros paprika. Arra nem emlékszem, hogy az mennyire csípett - a másodikra annál inkább. Arról annyit érdemes tudni, hogy az üveg alja úgy három-négy centi vastagon meg volt rakva chilivel, így valami elképesztő ízt és erőt hordozott magában.
Aztán végül is így jött az ötlet, hogy csináljak magamnak is valamit. Rendeltem finom szabolcsi pálinkát, vettem szép üvegeket, s az otthoni keret terhére megmentettem néhány chocolate és red habanerót, naga morichot, purple jalapenot, és ügyesen beletettem egyet-egyet félliteres adagba, lezártam szépen, aztán vártam.
Egy hetet.
Megkóstoltam mindegyiket, s nem nagyon voltak csípősek, úgyhogy nagyjából megháromszoroztam az üvegekben lévő mennyiséget, megint ledugóztam őket, s vártam újabb egy hetet. (A fotókon még az első töltetek látszanak...)
Na, ez már tetszetősebb volt - csak megjött a hatás. Ez volt valamikor tavaly október végén, mostanra már csak nagyon gyakorlott versenyzőknek ajánlott a kóstoló, a naga morich-os például még le sem ér a gyomromba, már fáj is - mintha egy mini taktikai atombomba robbanna fel...
Alapvetően egyikkel sincs baj, mindegyik bűn erős, az ízük pedig kiváló - mondjuk most már nem nagyon lehet érezni, de az elején a Naga és a habanerók gyümölcsös zamata nagyon jó párosult.
Mindenesetre a következő körben óvatosabb leszek a mennyiségekkel, mert ebből így nem sok fog elfogyni...
Chocolate habanero
Early jalapeno
Yellow Habanero
Chocolate habanero, early és purple jalapeno.
Naga morich.