Minden, ami csíp

My food. My spice.

Betyáros élmény a Chilifutár baráti körtől

2013. június 02. 21:27 - SimiTomi

betyaros3.jpg

Ettől a krémtől kicsit féltem, mert amikor először kóstoltam, akkor egyáltalán nem csípett. Egy szelet kenyérkén kaptam az ócsai gazdanapokra kitelepült baráti körtől, egy egész szép adag volt rajta, szóltak, hogy ezt még az igazán kemények is óvatosan tolják - aztán volt nagy meglepődés, ugye.

De ez már elmúlt, a második találkozáskor kicsit jobban megismertük egymást.

Külsőleg is javult a helyzet 6/10

A tormás üveg helyett egy kisebb, formásabb üvegben rejlik a cucc, sajnos a hűtőben állás közben a papír valahogy elveszett róla, de emlékeim szerint ugyanolyan típusú volt, mint a Habanero krémé, sima fehér papír az alapinformációkkal. Jelen esetben az üveg szebb ugyan, de ennek a szósznak sincs saját üvege, a teteje szerint Dawtona gyártmány, valami más lehetett benne előzőleg.

Ez kicsit levon az értékéből, de szerencsére a belseje mindent visszaad!

betyaros4.jpg

Nagy csoda egy kis üvegben - 8/10

A futár honlapja szerint az üvegben Red Savina, 7 Pot Jonah, Naga Jolokia chilikből készült krém van, s a hármas meg is teszi a magáét. Az illat nyomokban a habaneróra emlékeztet, s egy jó mély szippantás meg is tudja könnyeztetni az embert, ha nem vigyáz - a szúrós, de kellemes élmény tud büntetni.

Szerencsére nincs túlsózva, és egyéb fűszerekkel sem tömték tele, hadd érvényesüljenek a chilik, ahogy nekik kell. Az állaga krémes, de nem folyékony, nagyon jól kenhető, pépes, de azért itt-ott találkozhatunk magokkal is.

betyaros5.jpg

Ez már valami - Nagyon erős 8/10

Ezen egy picit azért gondolkodtam, nagyon a határon van a dolog. Végül is azért nem került a halálközeli csoportba, mert azért ezt még bátran lehet gyakran is fogyasztani, egy-egy kenyérre nagyobb mennyiséget is rákenhetünk az élvezet kedvéért.

Viszont komolyan tud büntetni. Elég egy nagyon pici a kés hegyére magában, és rendesen megizzaszthatja a kezdő próbálkozókat. A erősség azonnal szétárad az egész nyelvemen, s ott is marad jó néhány percig, ami istentelenül nagy élmény. Szinte éget, a nyelv elzsibbad, a nyálam összefolyik, pure beauty, na. Csak a legjobbakat tudom elmondani, ennyi.

Minden poszton játszik - 8/10

Amihez csak szeretné az ember, virslihez mártogatni, kenyérre kenni, húsokat bepácolni, ahogy az ember chilis fiának kedve van, ez a szósz ott van segítségül.

betyaros1.jpg

Megéri az árát, de az kicsit magas - 6/10

A helyzet ugyanaz, mint a Habanero krém esetében, emlékeim szerint 1000-1200* forint körül lehet, az üveg ugyan kicsivel (nem is olyan kicsivel, ha belegondolok) kisebb, de tovább is fog a szósz tartani. Az ezres lélektani határt valószínűleg átlépi, ami azért sokakat elbizonytalaníthat - persze a lényeg majd kárpótol mindenkit a kicsit borsos árért.

(*: Utólag egyeztettem a Chilifutárokkal, egy 80 grammos üveg kerül 1000 forintba.)

Személyesen vagy online 6/10

Hazai, a chilifutárok oldaláról gondolom, be lehet szerezni, én ugyan még nem próbálkoztam, de ha elfogy az a rengeteg szósz, ami itthon van, bizonyosan fogok. Postaköltséggel már izgalmasabb az ár - ezért lett ez most egy ponttal kevesebb.

Amit a számok mondanak: 7

Az átalakított pontszám: 7.67

Amit én mondok: Tudom, a külsőségekre nem feltétlenül kell adni, meg a belseje tényleg kiváló, de én annyira megnézném egy rendes, neki kitalált, szépen kialakított üvegcsében, vagy valami kerámiában. Biztos még jobban megdobná az árat, de ez a szósz megérdemelne egy külön kis univerzumot. Nagyon jó, remélhetőleg ez a minőséget tudják majd reprodukálni idén is!

Vegyétek és egyétek (óvatosan)!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr575338888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chilifutár Zoli 2013.06.03. 18:18:47

Szia!
Köszönjük a méltatást!
Valóban, drágább, mint a többi termékünk, ugyanakkor viszont olcsóbb, mint a hasonló, külföldi cuccok. Mi is rendeltünk Jolokia krémet és Habanero krémet is, de azok ára (125 ml) 2.000,- és 2.500,- Ft-os áron (+postaköltség). Ráadásol annyira ecetes, hogy élvezhetetlen!
A chilik ára frissen 7.000,- Ft/kg, ezt még feldolgozzuk, megküzdünk minden egyes levegővételért közben, szerintem még így sem drága! Mindenesetre a terméket hamar elkapkodták, kifogytunk a készletekből. Majd csak nyár végén lesz új.
Nem tudsz valahol jó áron üvegeket?

Üdv:
a Chilifutárok

SimiTomi 2013.06.04. 22:32:55

@Chilifutár Zoli: Hello, én folyton rendelek mindenhonnan, drágább és kevésbé drágább szószokat. Én a magyar viszonyok között 1000 forintot soknak tartok egy 80 grammos szószért.

Mármint számszerűleg.

Mert hogy az árát viszont abszolút megéri, ugye. Sőt. Éppen ezért remélem, hogy marad is ilyen pöpec a minősége!

Üvegeket sajnos nem tudok, de ha hallok valakiről, akkor összekapcsollak benneteket!
süti beállítások módosítása