Minden, ami csíp

My food. My spice.

Az első adag sínen

2011. február 15. 21:38 - SimiTomi

Mint az előző videó is mutatja, elindult a magok csíráztatása, s bár én csak akadályoztam Lucát a munkában, azért csak sikerült valahogy befejezni az első mini üvegházat.

Összesen 45 kis egységnyi hely van egy dobozban, az első két sorban hazai versenyzők készülődnek, a hátsó sorokban a tavaly rendelt magok sorakoznak. Egy-egy egységben kettő vagy három mag van - kellemes nedves környezetben, mert az szeretik. Van tetejük is:

Jobb oldalon látható a locsoló-permetező berendezésem, melynek segítségével Luca az egész lakást be tudja teríteni vízzel, ugye. (Már ha nem figyelek rá...)

Mindenesetre a lényeg, hogy elvileg úgy 24 Celsiuson kellene őket tartani, ez nagyjából menni fog. Párás környezet kell nekik, az is megy, csinálok majd fotót erről is, mostanra nem nagyon lehet belátni a műanyagon át, annyira párás a rendszer. Naponta öntözöm őket, illetve inkább permetezem, hogy ez ne változzon.

Ha minden jól megy, akkor nagyjából 8-14 nap alatt kellene kibújnia az első kis csírácskáknak - hát, remélem a legjobbakat, ugye...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr442664023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vismaior · http://www.elestar.hu 2011.02.16. 15:23:56

Arra figyelj, hogy ez a tojástartó-szerű tálca nagyon gyorsan ki tud száradni. Én tavaly megszívtam ezzel, idén már mindent műanyag pohárba ültettem. Rosszabb a helykihasználása, de legalább nem engedi át a nedvességet.

SimiTomi 2011.02.16. 20:34:21

@vismaior: Ez az első, hogy ilyen tőzegedényt használok, remélem, nem lesz gond vele. Naponta permetezem őket kis vízzel...

Lehet, hogy egyszerűbb lett volna a jó öreg tejfölöspoharas megoldás...
süti beállítások módosítása