Minden, ami csíp

My food. My spice.

Kis üvegcsékbe a méreg

2011. augusztus 17. 13:22 - SimiTomi

Nos hát elkezdődött a szüret, pont úgy, végül is, mint a BL - foci ez, foci ez, de hát mégiscsak az előselejtező.

Az idén a termés bizonyára nem lesz olyan jó, mint számítottam, viszont legalább Csincsin ültetvénye hoz egy adagot, amit aztán el lehet tenni a szépen megmentett mustáros üvegcsékbe. A vége az lett, hogy vettem Haas savanyúság tartósító port, elkészítettem a leírtaknak megfelelően, aztán most már van is három adagnyi kész paprika. 

Van bennük thai chilli, illetve valami, amit Csin az Anyukájától kapott (a lila dolog), illetve valami, amit Csin vett nekem egy Tescoban (a piros dolgok). Az utolsóra már nem is nagyon maradt elég paprika, így oda került néhány fokhagyma is.

Egyelőre ennyi van készen, de ma is voltam Csinnél szüretelni, így készül a következő adag. A terveim szerint egyébként majd lesz még bogyiszlói paprika, gyöngyhagyma is eltéve, megspékelve egy csomó kis erőspaprikával.

Illetve azokat majd fűszerezem is borssal, ezzel-azzal, esetleg tormával - gondolom, abból baj még sosem volt...

Mottónak meg ott van az Üllői úti fuck nagysikerű kommentje:

Mintha csak egy szekrénybe zártak volna,
Ahol apró kis üvegek
Finom kis mérgekkel a begyükben
Csak arra várnak, hogy téged tönkre tegyenek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr523160220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása