Minden, ami csíp

My food. My spice.

Mr. Vikki's Banana Habanero

2013. május 02. 22:26 - SimiTomi

Photo 30-04-2013 13 20 51.jpg

Előre bocsátanám, hogy eddig talán ez volt a legkülönlegesebb dolog, amit kóstoltam. Már ránézésre is sokkal több dolog volt benne, mint egy átlagos szószban - színek és ízek kavalkádja, mint valami ízbeli Kárpát-medence.

A már többször említett kedvenc boltomban vettem, Londonban, még 2012 novemberében, pihent kicsit a szekrényben, hogy aztán most pillanatok alatt odaverjek neki. Mert hát ebből a sokszínűségből - ha nem is rögtön - de barátság lett.

Az egyik legszebb - 8/10

Nyilván benne van, hogy Mr. Vikki cuccai alapvetően megfogtak engem. Ez most sincs másként, a szokásos üveg, de ez egy nagyobb verzió, a szokásos sárga címkével, viszont ezen nincs fehér mellékcímke, ami megzavarjon. Elég nagy rajongója vagyok a dolognak, szóval nem is vesztegetek több időt erre.

Photo 02-05-2013 21 49 55.jpg

Meglepően mulatságos - 8/10

Nagyjából három részre bontanám a barátságunkat, a kezdeti haverozás, aztán egy kis elhidegülés, majd az egymásratalálás. A címke szerint van benne friss banán, brit cukor (akármit is akarjon ez pontosan jelenteni...), friss gyömbér, Red Savina, ecet, növényi olaj, mustár, só, fűszerek és Bhut Jolokia. A fűszerek között biztos van zeller, mert arra allergiásoknak nem annyira ajánlják. Bontás után megkóstoltam (mi mást is tettem volna), s nagyon meglepett, kiváló volt, bár nem erre számítottam.

A banán íze jellegzetes, főként mert akkora darabokban található meg benne, mint egy-egy kockacukor. Puha, krémesen oldódik a számban, s ekkor jönnek a többiek, a gyömbér, a mustár, ami mustármagként (is) tiszteletét teszi.

Szóval hirtelen rá is kaptam, ettem mindenhez - s ekkor jött, hogy kicsit azért túlzás az az édes banán és a brit cukor, elég tömény volt ez így, már-már gejlnek is nevezhetném. Néhány nap szünet után rájöttem, hogy írni kellene róla, így elvittem melóba, ahol a Budai pékség tésztasalátájával kevertem össze - s ez megint csak jó döntés volt.

A szósz édes volt, a salátában lévő sonka füstölt és sós, s ez együtt már-már olyan érzés volt, mint amikor gólt rúg a Manchester. Ez így egy tökéletes páros.

Photo 30-04-2013 12 03 20.jpg

Erőben hibádzik - középszint - 5/10

Azért a Red Savina és a Bhut Jolokia megteszi a magáét, de nem vészes. Nem mondom, hogy a gyereknek adnám, annál azért többet tud, de nem kell hozzá azbeszt szájbélés. Nem mondom, hogy ez baj, tényleg elviszi az íz különlegessége a szószt, és hát nem kell mindig belehalni az erősségbe.

Sokrétű kis pajtás apró hibával - 6/10

Mr. Vikki ajánlása szerint nagyon jó szendvicsekhez, illetve bármilyen étel fűszerezéséhez. Én azt mondanám, használjátok valami sós, füstös ételhez, sonkához, stb., akkor jön ki igazán az íze. Viszont óvatosan kell vele bánni, mert ha túlzásba viszitek, elég hamar meg lehet tőle csömörleni...

Újabb szépséghiba - az ár - 5/10

Hat fontért árulták Londonban, lehet online rendelni, az még minimum megduplázza az árat, így hát érdemes akkor venni, amikor arra járunk, vagy többet rendelni, vagy másokkal rendelni. És hát a különlegessége segít lenyelni az árbékát...

Anglia vagy webshop - 5/10

Utazni kell hozzá, vagy rendelni, erre sajnos nem mondanám, hogy könnyen kerül a hűtőbe.

Amit a számok mondanak: 6.17 pont

Az átalakított pontszám: 7.17

Amit én mondok: Egyszer nagyon jó volt, hogy volt itthon, azzal a tésztasalátával és a sonkával meg tényleg közel jártam a tökéletességhez, viszont mégsem érzem magamban a késztetést, hogy rendeljek belőle. Egyelőre. Sajnos most egy ideig nem járok Londonban, így egy ideig nem tudom meg, milyen lesz a kísértés, amikor a polc előtt állok - de gyanítom, nyugodt szívvel próbálok ki majd egy új szószt...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr855262871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása