Minden, ami csíp

My food. My spice.

Én vagyok mérges, nem a burger

2016. április 20. 13:20 - SimiTomi

Nem mintha igazából valami nagyon másra számítottam volna, de azért ennél mindenképpen többre.

Adott az Angriest Whopper nevezetű, mindenhol chillit magába foglaló prémium burger a Burger Kingnél. Ha már végre a zsömlébe is tesznek chillit, hát azt gondolom, érdemes megpróbálni.

El is mentünk, ahogy azt kell, hogy aztán ezzel jöjjünk haza.

chilli-burger-blog3.jpg

A bal oldali versenyző a mérges burger, ránézésre sem annyira szimpatikus, valahogy érezhetően élelmiszerszínezék kinézete van a dolognak (update: ők azt mondják, nincs benne, hát, legyen így - de akkor is fura színe van). A jobb oldalon a normál chilli burger, amit Dóri vett magának, na abban sem volt sok köszönet.

A whopper zsömléje száraz, helyenkét okoz valami csípősség-érzést, de az inkább csak utóérzet és olyan halvány, LVG Unitedje. Mondjuk ők néha feltámadnak, ez a burger viszont nem. A chilli burgerhez képest volt benne anyag, vastagabb hús, paradicsom, saláta, szósz, lilahagyma - de ez a minimum egy prémium burgertől.

Volt benne még egy rántott hagymakarika is, ami viszont olyan kemény volt, hogy az adta a másikat.

A chillis burgerben semmi nem volt egy kevés szószon és egy vékony szelet hagymán kívü. Belenéztünk és hirtelen azon gondolkodtunk, hogy vajon összekevertük-e a Pannus burgerét a chillis burgerrel. Valószínűleg nem, de ebben nem segített az ereje...

De volt még szerencsére más finomság is a tarsolyban - tüzes hasábok és chilli cheese nuggets jalapenoval! Gondoltam én.

Nyilván nem segített az sem, hogy elhoztuk az étteremből, a tálaláson biztosan nem segített. De öt szelet jalapeno és egy kis ketchup még nem tesz semmit tüzessé, ugye. A nuggets meg, hát, ennél vastagabb bundába ilyen kevés cuccot nehezen lehetne tenni.

Mondjuk ennek legalább volt egy halvány jalapeno íze, ami azért értékelendő, bár egy jalapenós bárminél inkább az az alap.

Szóval, ide nem megyünk csípőset enni, vagy viszünk magunkkal sajátot - de az egyebek sem győztek meg.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr178639414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thurzó Ákos D 2016.04.21. 10:47:39

Kommersz gyorsétteremben nem fogsz kapni igazi chilis burgert, legfeljebb streetfood helyeken.
A zsömle amúgy hazai, és elvileg nem tartalmaz mesterséges színezéket, csak paradicsommal és paprikával van festve.
Közleményük szerint ezt a bucit használják az összes európai éttermükben.

SimiTomi 2016.04.21. 13:31:48

@Thurzó Ákos D: Jaja, persze vágom, hogy igazán csípős valamit itt nem kapok, ez a burger nem annak (kis) rétegnek készül, aki igazán csípőset akar enni. De hogy egyáltalán ne csípjen, mikor úgy reklámozzák, hogy "be mered vállalni"?

Azért egyszer lehetne olyat csinálni, ami tényleg nyújt is valamit... :)

A buci nekem kifejezetten gyenge volt, száraz, porhanyós, viszont ha azt mondják, hogy nincs benne színezék, akkor higgyük el nekik, jogos, meg is írom.

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2016.04.22. 11:12:26

Most se jött meg a kedvem, hogy megkóstoljam :(
Mondjuk, nem szoktam ragaszkodni hozzá, hogy csípős burgert rendeljek, max, ha chili paprika is van benne, mert magamnak szoktam megcsípőzni a sajátommal :)

SimiTomi 2016.04.22. 13:14:33

@GaBko: Mondjuk úgy könnyű, ugye... :)
süti beállítások módosítása