Minden, ami csíp

My food. My spice.

Wasabi sauce Thaiföldről

2013. augusztus 01. 15:35 - SimiTomi

2013-07-27 09.46.57.jpg

Erről bizony nem is gondoltam volna, hogy létezik, de van ez így néhány dologgal. (Meg nyilván létezik, hát miért ne létezne? Tocc!)

Csincsin tölti telei nagy részét (na, jó, néhány hetet, maximum másfél hónapot, de tényleg) Ázsiában, ilyenkor nem szoktam kedves mondatokba foglalni nevét, de ez igazából mellékes (lószart mellékes...), viszont szokott hozni meglepetést. Legutóbb ez egy csomó tálcás chillit, chilli magot és egy kis üveg Wasabi szószt jelentett.

Volt is vele kalandom, mert a hátizsákom egyik fiókjában maradt, s mikor Londonból jöttem volna hazafelé, nyilván becsipogott a rendszer a reptéren. Mindent kipakoltattak a táskából, aztán kiderült, hogy ez volt az - szerencsére nem itatták meg velem az egészet. (Az meg egy másik kérdés, hogy előtte, Ferihegyen hogy hogy észre sem vették? Nem akarok belegondolni, hogy mit csinálnak ott a reptéren...)

2013-07-27 12.59.36.jpg

Sima kis üveg, érthetetlen szöveggel 5/10

Az üveg olyan, mint a Tabasco üvege, gondolom, a thaiok nem annyira akartak kreatívkodni, ez meg adott volt, ugye. A címkén van angol szöveg is, ami elmondja, hogy ez wasabi szósz, igazi wasabival. Nincs mit hozzátenni, ennyi, ami érdekes lehet.

Aki a wasabi ízét szereti, (majdnem) örülhet 5/10

Én mondjuk szeretem, naná, hogy, szóval ennek a dolognak is örülök. Igaz, egy rendes wasabit nem helyettesít, de amolyan pótléknak kiváló. Mármint ami az ízt illeti.

Az illata első körben nem a jól ismert wasabi illatot hozza, halványan birizgálja az orrnyálkahártyáimat, de korántsem annyira, mintha egy rendes adag kerül a számba. Sokáig szenvedtem, hogy mire is emlékeztet az illat, aztán leesett - a menzás tükörtojásos spenótra. Ami engem nem zavar, sőt, kifejezetten tetszik. Már önmagában, mert hát wasabi sauce-tól nem feltétlenül ezt várnám, ugye.

Az ízében is benne van ez a dolog, kicsit édes, kicsit savanyú, kicsit borsos - az összetevőiről nem tudok semmit, nem tudom elolvasni, hogy mi van az oldalára írva. Annyi biztos, hogy "With real wasabi", ahogy a címke írja - de akkor mi más van még ott?

2013-07-31 12.46.41.jpg

Csípősileg (nem is annyira) határeset - lámlenge, 2/10

Ugye a tormafélék eleve máshogy csípnek, a nyálkahártyákon keresztül, rövid ideig, de azalatt igen hatékonyan. Ez a szószban is benne van, viszont nem olyan erőteljesen és hatékonyan - nem olyan durván. Bekapok egy kiskanállal és szinte alig érzem azt a wasabitól elvárható kínt, amit annyira szeretek, azt a csodás tíz másodpercet, ami kell, ugye.

Használható cucc 6/10

Az állaga kifejezetten sűrű, a hasonló üvegben lévő Tabascónál sokkal sűrűbb, én használtam szendvicsek ízesítésére, de jó lehet húsokra, saláták ízesítésére. Az ereje biztosan nem ront el semmit.

Az áráról nincs infó, de Thaiföld olcsó 5/10

Nagy valószínűséggel nem lehet túl drága, de jelen esetben tényleg nem tudok mit mondani a dologról. Nem sokára hazajön nyaralásából Csin, majd rákérdezek.

Update: az alibaba.com árulja a cuccot, kemény $1 az ára, ha legalább 100 darabot rendelünk belőle. Akkor lehet úgy 

Na, a beszerzés az nem egyszerű 2/10

Egyrészt megtaláltam az alibaba.com-on, ugye, meg van valami blogspotos oldal, ahol írnak róla, de ott semmi többet nem találtam, nem lehet rendelni, csak némi infó van a cuccokról, de az sem sok. Szóval ez bizony elég nehéz, de Csin tud hozni télen!

Amit a számok mondanak: 4.67

Amit én mondok: Lenne kicsit erősebb, vagy lenne kicsivel wasabisabb, esetleg tormásabb, egész jó lenne. Így viszont azt kell mondja, nem üti meg a szintet. Tormának túl édes, wasabinak túl gyenge, ízre nagyon kicsit wasabi.

Jöhet a következő!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr285427937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása