Izgultam rettenetesen, hogy a nagy szarban lévő csapat képes-e idén egy kicsit is a jobb arcát mutatni, úgyhogy gondoltam összerakok magamank tegnap estére egy kis csípős menüt, támogatásképpen.
Ahhoz, hogy továbbjussunk, legalább három gólt kellett lőnünk, ebből kettőt az első félidőben meglövünk, egyet a másodikban, aztán kapunk egyet (mert általában kapunk egyet), de lesz rá válaszunk. Szerencsére pont találtam a fagyasztóban négy csirkeszárnyat, amit sajnos nem vettem ki reggel a hűtőből, de elég hamar kiolvadtak.
A szósz lett a red devil rész:
- egy nagyobb konzerv sűrített paradicsom
- hét-nyolc evőkanál chillis olaj (Lucullus, ajándékba kaptam, róla majd később)
- fél bögrényi fokhagymás chilliszósz (erről is lesz majd később)
- amerikai steak bors
- amerikai barbecue fűszerkeverék
- egy teáskanálnyi naga morich por
- néhány csipetnyi só
Innen már csak néhány lépés:
- Öszekeverni az összetevőket.
- Jól leönteni, bekenni a csirkeszárnyakat.
- Állni hagyni. Minél tovább, annál jobb, nálam sajnos csak két óra jutott nekik, de így sem volt rossz.
- Sütő 180 fok, 40-50 perccel a meccs előtt érdemes betenni, akkor nagyjából kezdőrúgásra kész is van.
Minél több a szósz, annál jobb, annál jobban be lehet kenni vele a szárnyakat, annál jobban eljut minden szegletbe. Érdemes az álldogálás alatt forgatni a szárnyakat, felrázni az egészet, kevergetni.
Aztán már csak bírni kell, elég keményre sikeredett, másnap reggel okozott is kisebb gondot, ugye...
Viszont ilyen boldogsággal már régen keltem fel az arcomon...