Minden, ami csíp

My food. My spice.

Tüzes víz - pálinka és chilli

2013. április 15. 18:07 - SimiTomi

Photo 10-11-2012 19 08 06.jpg

Két előzmény volt, egyszer egy haverommal ittam olyan pálinkát, amiben volt egy piros paprika. Arra nem emlékszem, hogy az mennyire csípett - a másodikra annál inkább. Arról annyit érdemes tudni, hogy az üveg alja úgy három-négy centi vastagon meg volt rakva chilivel, így valami elképesztő ízt és erőt hordozott magában.

Aztán végül is így jött az ötlet, hogy csináljak magamnak is valamit. Rendeltem finom szabolcsi pálinkát, vettem szép üvegeket, s az otthoni keret terhére megmentettem néhány chocolate és red habanerót, naga morichot, purple jalapenot, és ügyesen beletettem egyet-egyet félliteres adagba, lezártam szépen, aztán vártam.

Egy hetet.

Megkóstoltam mindegyiket, s nem nagyon voltak csípősek, úgyhogy nagyjából megháromszoroztam az üvegekben lévő mennyiséget, megint ledugóztam őket, s vártam újabb egy hetet. (A fotókon még az első töltetek látszanak...)

Na, ez már tetszetősebb volt - csak megjött a hatás. Ez volt valamikor tavaly október végén, mostanra már csak nagyon gyakorlott versenyzőknek ajánlott a kóstoló, a naga morich-os például még le sem ér a gyomromba, már fáj is - mintha egy mini taktikai atombomba robbanna fel...

Alapvetően egyikkel sincs baj, mindegyik bűn erős, az ízük pedig kiváló - mondjuk most már nem nagyon lehet érezni, de az elején a Naga és a habanerók gyümölcsös zamata nagyon jó párosult.

Mindenesetre a következő körben óvatosabb leszek a mennyiségekkel, mert ebből így nem sok fog elfogyni...

Photo 10-11-2012 19 09 30.jpg

Chocolate habanero

Photo 10-11-2012 19 08 42.jpg

Early jalapeno

Photo 10-11-2012 19 09 18.jpg

Yellow Habanero

Photo 10-11-2012 19 08 52.jpg

Chocolate habanero, early és purple jalapeno.

Photo 10-11-2012 19 09 44.jpg

Naga morich.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr105228124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fanyuvo 2013.04.16. 16:55:31

És milyen pálinkába raktad bele?

nemjo 2013.04.16. 19:07:55

Most úgy őszintén: mi a ráknak a szabolcsi szilva, ha utána telecseszed paprikával?

SimiTomi 2013.04.16. 22:22:27

@Fanyuvo: Szilva volt! De legközelebb lehet, hogy mással is próbát teszek.

SimiTomi 2013.04.16. 22:23:36

@nemjo: Akkor gondolom, nem neked készült, és ennyi.

Fanyuvo 2013.04.16. 22:25:21

@SimiTomi: A paprikák "nyersek", vagy szárítottak voltak? Esetleg ecetes?

SimiTomi 2013.04.16. 23:18:31

@Fanyuvo: Nyersek, a frissen szüreteltek közül. A szárított egyébként mehet bele simán, az nem gond, de az ecetes nem.