Minden, ami csíp

My food. My spice.

Értékelés (kicsit) átalakítva plusz újdonságok

2013. július 12. 10:23 - SimiTomi

DSC03772.JPG

Sokadjára futok neki ennek a dolognak, és még egyszer sem sikerült összerakni a dolgot rendesen. Remélem, most már ez lesz a vége... Nyilván nem én futok bele ezekbe a dolgokba, szóval gondolkodhattam volna kicsit előre is, például.

Na, de nézzük.

Az egész onnan indult ki, hogy van egy nagyon jó szósz, amit viszont csak külföldről lehet beszerezni, így elég drága is, illetve van egy magyar szósz, ami bűn rossz, de mivel olcsó, könnyen beszerezhető, így ugyazant a pontszámot kapja.

Ez meg nem jó. Hosszas gondolkodás után azt találtam, hogy a kategóriákon nem változtatok. Szerintem fontos, hogy értékeljük és hogy külön értékeljük ezt a hat kategóriát, amit értékelek, mert egy szószhoz hozzátartoznak:

  • külső
  • belső
  • erősség
  • felhasználhatóság
  • ár
  • beszerezhetőség

Ezeket a dolgokat értékelem és pontozom, de súlyozom őket. Illetve egyet, mert a belsőséget háromszorosan számítom, mert igazából a lényeg ez, az íz, az illat, az összetevők.

Viszont az ár és a beszerezhetőség nem lesz benne az átlagban - főként azért, mert elég elcseszett egy állatfajta vagyunk mi ahhoz, hogy az ár ne annyira érdekeljen senkit, ha egy szósz kell, vagy be kell szerezni... Szóval így fog kinézni a rendszer:

  • külső (1x)
  • belső (3x)
  • erősség (1x)
  • felhasználhatóság (1x)

Nem számit a rendszerbe de értékelve lesz, hogy azért legyen képünk róla:

  • ár
  • beszerezhetőség

Kérdéses még az erősség. Mert mi a jó, az, ha, olyan erős a szósz, hogy egy fél csepp is legalább kétszer csíp és még a család is megszenvedi, hogy megkóstoltuk, mert másnap nehéz kimozdulni a budiról?

Az erősséggel az a bajom, hogy minden attól függ, hogy éppen mit is szeretnék. Ha éppen egy nagyon erőset akarok enni, akkor olyat bontok, ha éppen csak egy lámlengét akarok osztani, akkor olyat. Viszont a nagyon gyenge szószokat meg büntetni kellene, mert annak aztán a mi szempontunkból sok értelme nincs, ugye.

Na, lényeg a lényeg, hogy egy klasszikust idézzek, marad a fenti leosztás, hétvégén igyekszem majd újrapontozni a régi szószokat, átírom a listát, aztán jöhetnek az új tesztek, mert a szószok továbbra is hegyekben mindenhol.

És lesznek újdonságok is, mert úgy döntöttem, legyenek itt receptek is, meg ha már úgyis megveszek mindent, amire az van írva, hogy chilli, akkor írja is már róluk, legalább lesznek posztok dögivel, nem csak szósztesztek.

Szóval csípős pénteket, egyetek, igyatok rendesen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr865398299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása