Minden, ami csíp

My food. My spice.

Ezt nehéz lesz überelni...

2014. február 20. 15:55 - SimiTomi

Sokadik magic jar érkezett már a jól megszokott forrásból - most is Szaszamama lepett meg valamivel.

Ebben kellemes kis piros chillinek álcázott taktikai atombombák voltak, szerencsére elég sokan ahhoz, hogy eltartson az üvegnyi adag néhány hónapig. (Mondjuk ebből azért pihent a hűtőben egy keveset, valójában az elmúlt 4-5 hétben estem neki úgy rendesen.)

Most tényleg belehúztam, bár azért napi kilenc-tíz darabnál többet nem tudtam fogyasztani belőlük - így viszont legalább nem okozott másodlagos és harmadlagos sérüléseket, problémákat. Még reggel felé sem, ugye.

Nyitás után ez a látvány fogadott, akkor még azt gondoltam, egy-egy szelet tormával van megbolondítva a rendszer - aztán kiderült, hogy az a két izé ott középen az az orvosi bizbaz, amivel a torkodat nézi meg az adott versenyző (spatula lehet, ha minden igaz, de a lapoc sincs túl messze a megoldástól).

szaszamama-savanyusag3.jpg

Nem is volt egyszerű kiszedni őket, viszont a feladatukat teljesítették, igen jól a helyükön tartották a kis chilliket, egy mininek sikerült kiszabadulnia, az meg pont jó volt kóstolónak.

szaszamama-savanyusag.jpg

Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy milyen fajta, kinézetre hasonlít a Naga Morichra, de valamivel kisebb, úgy feleakkora lehet átlagban, a felülete rücskös, fényes - ereje haloványabb ugyan, mint egy Nagáé, de így sem nevezném könnyed szórakozásnak a találkozást. De tényleg, egy-egy szendvics vagy ebéd alatt mondjuk kjét három darabot lehet megenni, a tapasztalatlanabb versenyzőknek még kevesebbet.

szaszamama-savanyusag4.jpg

Eleinte egyébként azt hittem, hogy olajban vannak eltéve, később viszont kiderült, hogy nem, hanem ecetben, viszont a tetejére került egy kis olaj is, fojtásképpen.

Egyébként, ami a többit illeti, fűszerként egész borsot és mustármagot látok még a lében - nincs túlspirázva, de így egyelőre ez a legjobb savanyúság, amivel találkoztam...

szaszamama-savanyusag5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr285822605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása