Na, szóval valamikor egy-két hónapja készítettem Dórinak karfiolos savanyúságot, amire azt mondta, hogy lehet csípős. Mondjuk gondolom, úgy gondolta, hogy nem lesz annyira csípős - de lett.
Pedig nem tettem bele sok cuccot, igazából néhány szelet szárított hazai került az üvegekbe - viszont legalább megtették a magukét, rendesen. Magam is meglepődtem, hogy ennyire erős lett a dolog. Tízes skálán mondjuk hatos - nekem nem vészes, de annak, aki nem olyan forrón szereti, annak izgalmas lehet...
Mondjuk finomnak viszont nagyon finom lett legalább, azzal nincs is gond. Ezt most, ha minden igaz, valami furcsa tartósítóporral készítettem, már nem is emlékszem a nevére.
Mondjuk következőre már tényleg maximum egy kis szelet paprikát teszek a rendszerbe, abból csak nem lesz semmi gond...
Nem a legszebb üvegbe került, de ez van.
Illetve jövőre már kifejlesztek valami saját tartósítási módszert, mert bár ezek az előregyártott porok sem rosszak, sőt, de azért csak jobb lenne valami saját cuccost összerakni.
Van valakinek tuti receptje?