Minden, ami csíp

My food. My spice.

Savanyúság minden mennyiségben

2011. november 18. 20:07 - SimiTomi

Na, szóval valamikor egy-két hónapja készítettem Dórinak karfiolos savanyúságot, amire azt mondta, hogy lehet csípős. Mondjuk gondolom, úgy gondolta, hogy nem lesz annyira csípős - de lett.

Pedig nem tettem bele sok cuccot, igazából néhány szelet szárított hazai került az üvegekbe - viszont legalább megtették a magukét, rendesen. Magam is meglepődtem, hogy ennyire erős lett a dolog. Tízes skálán mondjuk hatos - nekem nem vészes, de annak, aki nem olyan forrón szereti, annak izgalmas lehet...

DSC04833.JPG

Mondjuk finomnak viszont nagyon finom lett legalább, azzal nincs is gond. Ezt most, ha minden igaz, valami furcsa tartósítóporral készítettem, már nem is emlékszem a nevére.

DSC04832.JPG

Mondjuk következőre már tényleg maximum egy kis szelet paprikát teszek a rendszerbe, abból csak nem lesz semmi gond...

DSC04824.JPG

Nem a legszebb üvegbe került, de ez van.

Illetve jövőre már kifejlesztek valami saját tartósítási módszert, mert bár ezek az előregyártott porok sem rosszak, sőt, de azért csak jobb lenne valami saját cuccost összerakni.

Van valakinek tuti receptje?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr1003394760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kun Zoltán 2013.06.26. 17:03:17

Csini az a savanyú, én a nagyi hideg receptje alapján próbálkozok hasónlókkal, macska sárga-piros, garai fehér ill. sima cseresznyepaprikákkal,karfiollal, de egyre többet chilivel. Tavaly bishop-ból volt jó termés és jutott savanyítani is. Nade majd idén...
süti beállítások módosítása