Minden, ami csíp

My food. My spice.

Füst az üstben - ez már javulás

2014. március 28. 11:10 - SimiTomi

sarreti-fust-az-ustben01.jpg

Tavaly rendeltem egy nagyobb adag csomagot a Sárréti Chilifarmtól, de akkor nagyon nem találtuk meg egymás ízlését, nem mondhatnám, hogy elégedett voltam, így maradtak is a szekrény hátsó részében az üvegcsék. Néhányat (talán kettőt?) még felbontottam, de inkább nem írtam róluk.

Most viszont összejött minden, a szekrényt is kipakoltam, meg hirtelen mindenhonnan a sárrétiek folynak - így aztán előkerült a maradék néhány szósz is.

Aztán rögtön az első kellemes csalódást okozott. (Fotókat sajnos nem készítettem a használatról, így csak néhány ilyen fotó jut mostanra...)

A szemnek még mindig az egyik legszebb 8/10

Erről már tényleg elmondtam mindent, a Füst az üstben-nek még a címkéje is szépen van nyomtatva, ez nem elmosódott, minden szépen olvasható, a dizájn meg ihajj. Minek szaporítsam?

sarreti-fust-az-ustben03.jpg

Ezt már érdemes kipróbálni 7/10

Már az illata is meglepő volt, az íze meg! Kellemes paradicsom, ami dominál, amit szerencsére a fűszerek illata nem nyom el, legalábbis nem durván. Érződik a borskeverék, benne, kellemesen izgatja az orrot, amin aztán csak javít a füst.

Sajnos kóstolásnál nem tudom lenyomni azt a kellemetlen mellékízt, amit a többi szósznál is éreztem - az a furcsa réteg, ami a nyelvemen képződik, mintha vajat nyalogatnék, de szerencsére most jóval kisebb mértékben, mint az előző szószoknál, ez már nem rontja (nagyon) az élvezeti értéket. A füstös-paradicsomos íz nagyon jó, egészen közel lőttek a jobb barbecue szószokhoz - mert hogy egyébként ez nem chilli szósz, hanem barbecue szósz a címke felirata szerint.

sarreti-fust-az-ustben02.jpg

Csípni viszont nem csíp 2/10

Csak nagyon halványan, de tényleg. Pedig a címke szerint extra erős, de nem. Sajnos.

Használni lehet rendesen 6/10

Ez is folyékony egy kicsit, de azért szendvicsekbe jó lehet, az íze miatt főleg, ugye. Sütés-főzéshez sem rossz, ha legközelebb rendelek belőle, akkor kipróbálom csirkeszárnyon, például.

Árban nem volt rossz 7/10

Talán kicsivel átlag fölötti volt a dolog, de nem vészesen, a 35 grammos kiszerelés kerülhetett 3-400 forintba.

A beszerzés egyszerűbb 8/10

Most már rendelhető a dolog a honlapjukról is, illetve akár már Budapesten is meg lehet venni a W35 nevű helyen például.

Amit a számok mondanak: 6,17

Amit én mondok: Ezt most az húzza le, hogy nem csíp, de ettől függetlenül ez már egy jó próbálkozás. Egy próbát mindenképpen megér, ha valahol belefuttok, vegyetek belőle, kipróbálni nem kell félnetek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr435881214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása