Minden, ami csíp

My food. My spice.

Összefoglaló és növényszámlálás

2011. június 08. 19:45 - SimiTomi

A felköltözéssel eljött az idő egy össznépi számlálásra és értékelésre is, nézzük csak sorjában, ahogy a kaspókban állnak vigyázzban a növénykék.

Nagyjából így, ugye.

Chocolate habanero, 3 db

A magasságuk úgy tizenöt centi körüli és kezdenek szép nagy leveleket növeszteni. Remélem, nem sokára kicsit magasabbak is lesznek. Egyébként egészségesnek, erősnek tűnnek, mondjuk elég gyakran kapnak a Chilli Focus nevű koncentrátumból...

Little Blue, 6 db

Itt azért már nagyobb a szórás, a hatból egy nem nagyon akar erősödni, a többi viszont tele van levelekkel, sőt, igazából már kezdenek megjelenni a virágok. Ezek is tizenöt-húsz centi magasak nagyjából, szóval azért növekedhetnének...

Sünétől kapott magok, 4 db

Na, ezek hasítanak, mint Giggsy fénykorában a bal szélen - nagyra nőttek már, erős száruk van, sok levél, illetve, mint már írtam, a termés is megérkezett. Mind a négy legalább harminc centi, virágokkal, egyelőre két terméssel.

Congo Black, 1 db (sajnos)

Sajnos az előbb ellőttem a giggsy-s hasonlatot, így most nem tudok mit mondani. Ez a csúcs, a legszebb növényke nálunk jelenleg. (Leszámítva a nem paprikának minősülő színes-szagos egyéb dolgokat a lakás különböző pontjain, ugye...) Harminc-negyven centi magas, nagyon szép, terebélyes felépítés, tenyérnyi levelek - ha ebből nem lesznek nagyon jó kis paprikák, akkor kicsit csalódott leszek.

Christmas Bell, 6 db

Ezek olyan kurtán furcsán alakultak, először úgy gondoltam, nem lesz belőlük semmi, aztán végül ahhoz képest hat növénynek csak sikerült valamelyest megerősödni. Mondjuk kurtán-furcsán, mert eléggé girbegurba növésűek. Össze-vissza kanyarog a száruk gyakorlatilag, viszont ahhoz képest meg egész szépen hoztak leveleket. Átlagnövésűek egyébként, tizenöt-húsz centi körüliek.

Macskapöcse, 5 db

Ebből kettő még a tavalyi csíráztatás eredménye, rajtuk azért ez meg is látszik. Nagyok, terebélyesek, teremnek is, de olyan keszekuszák, összevissza nőttek a szárak meg a levelek. Úgy látszik, a természetet nem nagyon lehet azért átvágni a téli ültetéssel... Mindenesetre az ideiek is növekednek aranyosan, egyenesen, magasra. Ezek is inkább negyven centi körüli magasak, s már virágoznak, rendesen.

Thai chilli, (3 balkonláda, 1 kaspó, kb. 20 növényke)

Ezek is virulnak rendesen, csak nem sikerült őket normálisan lefotóznom. Szépen nyúlnak, levelesednek, bár még nincs virágzás náluk. Ezek nagyon finomak voltak, mikor Csin meghozta őket, szóval nagyon bízunk bennük, hogy komoly terméshozammal állnak elő. Ráadásul a padlás szerintem kedves helyük lehet majd, mert elég párás a levegő, a melegről nem is beszélve.

Szegények közül egyébként egy egész balkonládányi kidőlt - igazából nem tudom miért, még a szobában kezdődött, mikor a kaspók elfoglalták az ablakpárkányokat és két balkonláda átkerült kicsit beljebb, kicsit sötétebb helyre. Nekik sajnos teljesen végük lett, az első képen egyébként még látszanak is...

Huhh. Egyelőre itt tartunk - de remélem, lesz ez még jobb is...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csipospaprika.blog.hu/api/trackback/id/tr132968684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása